Γη της Ελιάς: Περιλήψεις με φωτογραφίες επόμενα επεισόδια 155-160

Γη της Ελιάς: Ο Μάνος προσπαθεί να μεταπείσει την Μυρτάλη, στο επεισόδιο 155

Απρόσμενες εξελίξεις και μεγάλες ανατροπές ταράζουν τους ήρωες της μεγάλης παραγωγής του MEGA «Η Γη της Ελιάς» στα επόμενα επεισόδια (155-160).

 

Ο ξαφνικός θάνατος του Αργύρη, ενός εργάτη, στα χέρια της Μαργαρίτας βυθίζει τον ελαιώνα σε πένθος.

Η Μαργαρίτα καλείται να μεταφέρει τα δυσάρεστα νέα στη 18χρονη κόρη του, τη Θεοδώρα (Βάσω Παύλου), η οποία έμεινε πια ορφανή. Ο Ορέστης έρχεται σε επαφή με τον Δημοσθένη και κανονίζουν να συναντηθούν, χωρίς ακόμα να είναι φανερές οι προθέσεις του.

Η Μυρτάλη δείχνει αποφασισμένη να φύγει και η Ιουλία ζητά από τον Ισίδωρο να αγοράσει τις μετοχές της. Ωστόσο, ο Μάνος προσπαθεί να αλλάξει γνώμη στην ξαδέλφη του. Ο Λυκούργος και η Χάιδω περνούν ξέγνοιαστες στιγμές, ξενυχτώντας μέχρι το πρωί.

Η Εύα, ο Χρήστος και η Ιουλία παλεύουν να απενοχοποιήσουν την Αντιγόνη και να την πείσουν να κυνηγήσει το όνειρό της στην Αγγλία.

 

Η Αθηνά παίρνει το ρίσκο και ανοίγει τα χαρτιά της στον Κουράκο σχετικά με τον Αλέξη. Εκείνος, με τη σειρά του, αποφασίζει να το ερευνήσει.

Το σχέδιο της Αρετής επιτυγχάνει και η Χάιδω απορεί με την τόση καλοσύνη. Ο Λυκούργος, μετά από καιρό, επανακτά το κέφι του, αλλά ένας αιφνίδιος πόνος έρχεται να ταράξει την ηρεμία του.

Έρχονται δυσάρεστα νέα για την υγεία του Λυκούργου, στο επεισόδιο 156
Ο Ισίδωρος προσπαθεί να μεταπείσει τη Μυρτάλη και την πιέζει να ξανασκεφτεί την απόφασή της να φύγει στο εξωτερικό. Εκείνη όμως, που έχει καταλάβει τα λάθη της, τρέμει την αντίδραση του Αλέξη και γι’ αυτό έχει πάρει τις αποφάσεις της. Την αληθινή αιτία ωστόσο δεν την αποκαλύπτει ούτε στη Μαρίνα. Στο μεταξύ, ο Λυκούργος έχει εισαχθεί στο νοσοκομείο και υποβάλλεται σε εξετάσεις. Όλοι βρίσκονται δίπλα του και ανησυχούν, καθώς η εικόνα του δεν είναι καλή. Η Αρετή βλέπει την Αλκμήνη και την Αντωνία να περπατούν χέρι-χέρι και σοκάρεται. Ο Ορέστης επισκέπτεται τον Δημοσθένη στο σπίτι και μαθαίνει από την Ασπασία για τον φριχτό τρόπο με τον οποίο έχασε τη ζωή του ο Κίμωνας. Η Δήμητρα, με τη βοήθεια της Ασπασίας, ψάχνει πάλι στο σπίτι για στοιχεία. Ο γιατρός ανακοινώνει στην Ισμήνη και τη Χάιδω τα δυσάρεστα νέα για τον Λυκούργο.

Η Γη της Ελιάς επόμενα επεισόδια Β κύκλος: 161 , 162 , 163 , 164 , 165 , 166

Ο Λυκούργος συντάσσει την διαθήκη του, στο επεισόδιο 157

Τα νέα για την κατάσταση της υγείας του Λυκούργου βυθίζουν το χωριό σε θλίψη. Η Χάιδω και ο Στάθης προσπαθούν να κρατήσουν την ψυχραιμία τους και να του συμπαρασταθούν. Η εμφάνιση του Κωνσταντίνου στο νοσοκομείο ταράζει την Ισμήνη, η οποία του ζητά να φύγει, αλλά εκείνος αρνείται να γυρίσει την πλάτη στον πρώην πεθερό του. Στο άκουσμα πως ο Λυκούργος χρήζει μεταμόσχευσης ήπατος, πολλοί αποφασίζουν να εξεταστούν προκειμένου να διαπιστώσουν αν είναι συμβατοί δότες. Ανάμεσα σε αυτούς βρίσκεται και ο Φίλιππος, αλλά η Βασιλική προσπαθεί να τον αποτρέψει από αυτή την απόφαση. Στα επόμενα επεισόδια (155-160) της σειράς, Η Γη της Ελιάς, ο Δημοσθένης ζητά από την Ειρήνη να αναλάβει τα ηνία της επιχείρησης στον Πειραιά, όμως η Ασπασία της το απαγορεύει. Η Άννα πασχίζει να μάθει περισσότερα πράγματα για τον όμορφο τουρίστα που την έχει αναστατώσει, αλλά ο Ορέστης κρατάει τα χαρτιά του κλειστά. Ο Λυκούργος, έχοντας συνειδητοποιήσει τη σοβαρότητα της κατάστασής του, προχωράει στη σύνταξη της διαθήκης του έχοντας ως μάρτυρα τον Στάθη.

Η Αρετή καταριέται την Ιουλία, στο επεισόδιο 158
Η Άννα κάνει ένα δώρο στον Ορέστη και ο Πότης δεν μπορεί να κρύψει τη ζήλεια του. Η Αρετή πηγαίνει από το σπίτι της Ιουλίας και αρχίζει τις κατάρες. Μόλις το μαθαίνει ο Στάθης γίνεται έξαλλος και τρέχει να βρει την Αρετή. Ο Λυκούργος δεν δέχεται να γίνει κάποιος από τους κοντινούς συγγενείς δότης. Η Αναστασία ανοίγει την καρδιά της στον Αποστόλη και του μιλάει για το πώς βλέπει τη ζωή της από εδώ και πέρα. Στο μεταξύ, η Δήμητρα επιμένει και τελικά πείθει την Αλκμήνη και την Αντωνία να μείνουν στο σπίτι. Η Άννα και ο Πότης αποφασίζουν να ξεκινήσουν μουσικές βραδιές στο καφενείο. Ο Φίλιππος μένει άφωνος τη στιγμή που η Μαργαρίτα του ανακοινώνει ότι θα κάνει τεστ συμβατότητας για τον Λυκούργο. Η χαρά του Αλέξη για το καινούριο μαγαζί είναι μεγάλη, αλλά η Μυρτάλη δεν δείχνει να μοιράζεται τον ίδιο ενθουσιασμό, γεγονός που τον κάνει καχύποπτο απέναντί της. Η Εύα ανακαλύπτει κάτι που ίσως ρίξει φως στην υπόθεση των ναρκωτικών και την εμπλοκή του αδελφού της. Η Μαργαρίτα θυμώνει μόλις μαθαίνει ότι ο Αλέξης ανοίγει μαγαζί και σκοπεύει να πάρει την πελατεία του Χρήστου που τον ευεργέτησε. Τα νέα για τον Λυκούργο είναι άσχημα, καθώς το αποτέλεσμα των εξετάσεων δείχνει ότι δεν υπάρχει συμβατός δότης.


Ο Ορέστης πλησιάζει τον Ισίδωρο, στο επεισόδιο 159
Η κατάσταση της υγείας του Λυκούργου επιδεινώνεται μέρα με τη μέρα. Η Ισμήνη, η Χάιδω και ο Χρήστος δεν είναι συμβατοί κι έτσι όλοι εναποθέτουν τις ελπίδες τους στον Στάθη και τη Μαργαρίτα. Ο Λυκούργος, από την άλλη, δείχνει να έχει αποδεχτεί ότι το τέλος πλησιάζει και συντάσσει τη διαθήκη του, την οποία εμπιστεύεται στον Κωνσταντίνο, ενώ παράλληλα τον εκλιπαρεί να τα ξαναβρεί με την Ισμήνη. Στα επόμενα επεισόδια (155-160) της σειράς, Η Γη της Ελιάς, η Δήμητρα ερευνά την πληροφορία που της έδωσε η Εύα και αρχίζει να υποψιάζεται πως ο Δημοσθένης έχει κάποια εμπλοκή με τη στρατολόγηση του Άρη στο καρτέλ των ναρκωτικών. Η Μυρτάλη δρομολογεί την αποχώρησή της από τη Μάνη, πίσω από την πλάτη του Αλέξη, ενώ εκείνος κάνει όνειρα για το εστιατόριο που θα ανοίξουν. Ο Ορέστης έρχεται σε επαφή με τον Ισίδωρο με σκοπό να επινοικιάσει το δημοτικό γυμναστήριο. Η Θεοδώρα εμφανίζεται στο ελαιοτριβείο και ζητά από τον Μάνο να την προσλάβει.

H Γη της Ελιάς – Η Αρετή ουρλιάζει: «Αποβράσματα…»

Ο Ανώνυμος δότης σώζει τον Λυκούργο, στο επεισόδιο 160
Η Αλκμήνη και η Αντωνία πηγαίνουν στο καφενείο για να παίξουν τάβλι. Ο Πότης, που πλέον ξέρει ότι οι δυο κοπέλες είναι ζευγάρι, ξεκινά να τις σχολιάζει εκνευρίζοντας την Άννα. Η Μαρίνα πιέζει τη Μυρτάλη να της πει αν φοβάται τον Αλέξη, αλλά εκείνη δεν είναι διατεθειμένη να αποκαλύψει σε κανέναν το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται. Ο Ορέστης πηγαίνει ξανά στο σπίτι του Δημοσθένη. Τη στιγμή που οι δυο τους παίζουν μπιλιάρδο, φαίνεται ένα όπλο στη ζώνη τού Ορέστη, το οποίο βάζει σε υποψίες τον Δημοσθένη. Ο Ισίδωρος αποκαλύπτει στην Αθηνά πως η Μυρτάλη σκοπεύει να αποχωρήσει από την εταιρεία και της προτείνει έναν τρόπο για να πάρει πίσω τις μετοχές της. Ένας ανώνυμος δότης εμφανίζεται και οι ελπίδες για την υγεία του Λυκούργου αναπτερώνονται.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *