Η Γη της Ελιάς: Θα σε πάρω μαζί μου στον πάτο! Σκάσε!

Ο Δημοσθένης με τον Ορέστη γνωρίζονται στο καφενείο του Πότη και ο πρώτος τον καλεί στο σπίτι του για μπιλιάρδο. Η Ιουλία ενημερώνει τον Ισίδωρο πως η Μυρτάλη πουλάει τις μετοχές της για να φύγει για το εξωτερικό αλλά δεν πρέπει να μάθει τίποτα η Αθηνά:

«Μου είπε να μην το κουβεντιάσουμε με την Αθηνά! Με όρκισε! Γιατί η Αθηνά θα μιλήσει στην Μαργαρίτα και η Μυρτάλη τα έχει με τον γιο της τον Αλέξη.. Απ’ ότι κατάλαβα θέλει να το τελειώσει μαζί του. Αλλά δεν θέλει να τον προετοιμάσει..

Μπορεί να θέλει να του μιλήσει τελευταία στιγμή… Δεν τσουλάει, λέει, το μεταξύ τους αλλά δεν θέλει να μπει σε διενέξεις. Είναι απογοητευμένη από την ζωή της.. έκλαιγε.. την λυπήθηκα.»

«Μου τόνισε πως δεν θέλει να μάθουν τίποτα ούτε η Αθηνά, ούτε η Μαρίνα. Της ορκίστηκα! Κάνε μία κουβέντα πρώτα με τη Μυρτάλη και βλέπουμε! Σ’ αυτή την φάση κρυφά από Μάνο και Μαρίνα!»

Η Αθηνά θυμάται τα λόγια του Μιχάλη ότι θα δείξει στον Αλέξη ότι τον υποψιάζεται και θέλει να το πει στον Κουράκο: «Όταν είχα το ατύχημα με το αυτοκίνητο, με την Μαργαρίτα μέσα τα φρένα είχαν πειραχτεί, υποψιάστηκα τον Αλέξη κι εκμυστηρεύτηκα τις υποψίες μου στον Μιχάλη.

Είπε ότι θα φροντίσει να πάρει ο Αλέξης το μήνυμα πως τον υποψιάζεται. Μου είπε ότι θα τον είχε από κοντά, του «έτριζε» τα δόντια διακριτικά.» Ο Αλέξης πιάνει την Μυρτάλη να του λέει ψέματα για το μαγαζί που θέλουν να νοικιάσουν.

Αργότερα τον καλεί ο Κουράκος στο τμήμα και του κάνει ερωτήσεις σχετικά με τον Μιχάλη. Ο Αλέξης επιστρέφει σε πανικό στο σπίτι και λέει στη Μυρτάλη τι συνέβη. Τρομοκρατεί την Μυρτάλη έτσι ώστε να του δώσει άλλοθι όταν την καλέσει ο Κουράκος: «Με φώναξε ο Κουράκος στο τμήμα και με ρώταγε!

Είσαι το άλλοθι μου! Μη διανοηθείς να μην με καλύψεις! Τα ήξερες όλα! Εσύ μ’ έσπρωξες να το κάνω! Θα σε πάρω μαζί μου στον πάτο! Σκάσε! Απ’ ότι μου είπε είναι εντελώς τυπική έρευνα. Θα έχεις θάρρος, θα τον κοιτάς στα μάτια και θα είσαι πιστευτή.»

Στο τμήμα όμως ο Γιώργης καταλαβαίνει πως η Μυρτάλη του λέει ψέματα και είναι καχύποπτος. Την επόμενη μέρα συναντιέται με τον Ισίδωρο όπου και έρχονται σε μια πρώτη συμφωνία για την αγοροπωλησία των μετοχών της.

Στο σπίτι της Χάιδως ξαφνικά ο ο Λυκούργος, βγάζει μία κραυγή, νιώθει ένα φοβερό πόνο εκεί που είναι το συκώτι, διπλώνεται στα δύο και λιποθυμάει!

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *