Μαλλιά: Πόσο συχνά πρέπει να αλλάζουμε σαμπουάν και conditioner;

Μαλλιά: Πόσο συχνά πρέπει να αλλάζουμε σαμπουάν και conditioner;Το σαμπουάν και το conditioner πρόκειται για must-have προϊόντα περιποίησης τόσο για τα μαλλιά όσο και για το τριχωτό της κεφαλής. Χρησιμοποιούμε το σαμπουάν για ενδελεχή καθαρισμό μαλλιών και τριχωτού ενώ το conditioner προσφέρει βαθιά ενυδάτωση για να αποφεύγετε το μπέρδεμα και το σπάσιμο της τρίχας.Μαλλιά: Πόσο συχνά πρέπει να αλλάζουμε σαμπουάν και conditioner;

Όπως με κάθε προϊόν που χρησιμοποιείτε, μπορεί να διαπιστώσετε ότι τελικά δεν βλέπετε το αποτέλεσμα που θέλετε ή ότι οι ανάγκες του σώματός σας έχουν αλλάξει.

Δεν υπάρχει καθορισμένο χρονικό διάστημα για το πόσο συχνά πρέπει να αλλάζετε το σαμπουάν ή το κοντίσιονερ σας, αλλά μπορεί να είναι ώρα για αλλαγή εάν παρατηρήσετε κάποιο από αυτά τα σημάδια:

1. Αλλαγές στα μαλλιά ή στο τριχωτό της κεφαλής

Διαβάστε Επίσης  Το μυστικό για να μακρύνουν πιο γρήγορα τα μαλλιά μας έρχεται από την Ινδία

Ένας από τους σημαντικότερους λόγους για να αλλάξετε τη ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών σας είναι εάν παρατηρήσετε αλλαγές στο τριχωτό της κεφαλής ή στα μαλλιά σας (ή και στα δύο), όπως λιπαρότητα στο τριχωτό της κεφαλής, κνησμό, εύθραυστα μαλλιά ή σπασμένες άκρες.

Με την πάροδο του χρόνου, καθώς μεγαλώνουμε και καθώς επεξεργαζόμαστε τα μαλλιά μας με θερμό styling ή αλλαγές χρώματος, οι ανάγκες του τριχωτού της κεφαλής μας μπορεί να αλλάξουν, είτε να γίνουν πιο ξηρά είτε λιπαρά.

2. Αλλαγές στον καιρό

Οι πιο υψηλές θερμοκρασίες μπορεί να προκαλέσουν πιο έντονη εφίδρωση του τριχωτού της κεφαλής και έτσι μπορεί να χρειάζεστε συχνότερο λούσιμο. Ο πιο κρύος αέρας από την άλλη, μπορεί να προκαλέσει ξηρότητα, φαγούρα και ευαισθησία της περιοχής του τριχωτού της κεφαλής.

Διαβάστε Επίσης  Ενυδατικό λάδι για τα μαλλιά με μαϊντανό και λεβάντα

Για αυτό, οι ειδικοί συνιστούν τη χρήση ενός καθαριστικού σαμπουάν, οποίο αφαιρεί τους συσσωρευμένους ρύπους από τα μαλλιά κατά τους θερμότερους μήνες και ένα ενυδατικό σαμπουάν με γλυκερινή, που ενυδατώνει και αποτρέπει το σπάσιμο των πιο κρύων μηνών.

3. Τα μαλλιά σας έχουν μακρύνει

Εάν προσπαθείτε να μακρύνετε τα μαλλιά σας, ίσως χρειαστεί να αλλάξετε το σαμπουάν ή το conditioner σας. Αυτό, διότι καθώς μεγαλώνουν μπορεί να συσσωρεύουν περισσότερα υπολείμματα από προϊόντα στο πρόσθετο μήκος τους.

Τα πιο μακριά μαλλιά μπορεί να απαιτούν μια πιο ενδελεχή ρουτίνα καθαρισμού, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Μαλλιά: Πόσο συχνά πρέπει να αλλάζουμε σαμπουάν και conditioner;

 

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *