Τραγωδία δίχως τέλος στα Τέμπη: Ανέσυραν κι άλλους – Στους 47 οι νεκροί από το τραγικό δυστύχημα

Μεγαλώνει κι άλλο ο τραγικός απολογισμός των θυμάτων από την τραγωδία στα Τέμπη.

Αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων στην τραγωδία των Τεμπών, με την Πυροσβεστική να ανακοινώνει ότι ο απολογισμός μέχρι στιγμής κάνει λόγο για 47 νεκρούς.

Ερευνα

Στο μεταξύ σε εξέλιξη βρίσκεται αυτεπάγγελτος έλεγχος για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη και σύμφωνα με πληροφορίες η Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων ζητά εντός 48 ωρών να κατατεθούν όλα τα τεκμήρια, τα οποία αφορούν τις διαδικασίες ασφάλειάς και αν τηρήθηκαν. Αφορά τόσο τον ΟΣΕ, όσο και την ιδιωτική εταιρεία Hellenic Train.

Διαβάστε Επίσης  Συνεχίζονται οι έρευνες για τους τέσσερις αγνοούμενους

Συγκεκριμένα έχει ήδη εκδοθεί απόφαση αυτεπάγγελτου ελέγχου και «ζητάμε εντός 48 ωρών όλα τα τεκμήρια» αναφέρεται.

Το in επικοινώνησε με τη διοίκηση της Αρχής και ζήτησε διευκρινίσεις σχετικά με τις αρμοδιότητες της και ειδικότερα αν έχει αρμοδιότητα για πιστοποίηση ως προς το δίκτυο ή την ασφάλεια κυκλοφορίας των συρμών.

Όπως τονίστηκε από τη διοίκηση «οι αρμοδιότητες μας είναι ο έλεγχος της τήρησης των διαδικασιών ασφαλείας των εταιρειών ΟΣΕ και Hellenic Train». Δηλαδή, όπως εξηγεί η Ιωάννα Τσιαπαρίκου, πρόεδρος της ΡΑΣ, «αν ακολουθούνται οι διαδικασίες με βάση το υφιστάμενο δίκτυο οχήματα συστήματα, όπως περιγράφονται στα Συστήματα Διαχείρισης Ασφαλείας που μας καταθέτουν. Τα έργα υποδομής ή τα νέα οχήματα εγκρίνονται από τη ΡΑΣ σε σχέση με τη διαλειτουργικότητα».

Διαβάστε Επίσης  Οι Παναγίες του 15 Αύγουστου

Ωστόσο, το ελληνικό σίριαλ με το «κουβάρι αρμοδιοτήτων» μπαίνει εκ νέου στο προσκήνιο και για ακόμα ένα τραγικό δυστύχημα δεν είναι ξεκάθαρο ποιοι φορείς, εταιρείες έχουν την ευθύνη για το θέμα της ασφάλειας και ελέγχου.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *