Καιρός: Νεφώσεις και μικρή πτώση της θερμοκρασίας τη Δευτέρα

Νεφώσεις αναμένονται τη Δευτέρα με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες στα πεδινά και παραθαλάσσια τμήματα και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα της Θεσσαλίας, της Εύβοιας, των Σποράδων, της Κεντρικής και Ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας, της Ανατολικής Πελοποννήσου και της Κρήτης.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του meteo, τα φαινόμενα γρήγορα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στην Κρήτη. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, που στα βόρεια θα είναι ισχυρός.

Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα ανατολικά θα κυμανθεί, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, από -3 έως 10 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από -7 έως 5 βαθμούς), -2 έως 10 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 2 έως 14 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από -1 έως 9 βαθμούς), 6 έως 12 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, 3 έως 12 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και από 6 έως 14 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Διαβάστε Επίσης  Εθελοντική αιμοδοσία στις 16 Σεπτεμβρίου στο Μετρό ''Σύνταγμα''

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 Μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 Μποφόρ. Από το μεσημέρι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς ασθενείς έως σχεδόν μέτριους 3-4 Μποφόρ.

Λίγες νεφώσεις αυξημένες τις πρωινές ώρες, με τοπικές βροχές στα πεδινά και παραθαλάσσια και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά και πρόσκαιρα στα ημιορεινά τμήματα του νομού, με βαθμιαία βελτίωση αναμένονται στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 9 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια θα είναι 3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 5 Μποφόρ και στα ανατολικά ισχυροί 6 Μποφόρ.

Διαβάστε Επίσης  Δύο βασικοί ύποπτοι για την εξαφάνιση του 23χρονου φαντάρου

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες και χαμηλές θερμοκρασίες τις βραδινές και πρωινές ώρες αναμένονται στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 9 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν γενικά από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 Μποφόρ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *