Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Τρίτο κύμα σε βόρεια και ανατολική Αττική – Παγετός και ψύχος σε όλη τη χώρα

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Τρίτο κύμα σε βόρεια και ανατολική Αττική - Παγετός και ψύχος σε όλη τη χώρα

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η επέλαση της κακοκαιρίας Μπάρμπαρα που χτύπησε με σφοδρές χιονοπτώσεις την Εύβοια Χαλκιδική, Φθιώτιδα, την Κρήτη και την Αττική, ενώ οι προβλέψεις μιλούν για νέο κύμα το βράδυ της Δευτέρας, ως τα ξημερώματα της Τρίτης.  Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Τρίτο κύμα σε βόρεια και ανατολική Αττική – Παγετός και ψύχος σε όλη τη χώρα

Το μεγαλύτερο μέρος της Αττικής το πρωί της Δευτέρας (6/2) ντύθηκε στα λευκά με χιονόστρωση να σημειώνεται όχι μόνο στα βόρεια προάστια αλλά να φτάνει μέχρι και τη Γλυφάδα και με τα εκχιονιστικά να κινούνται αδιάκοπα για να κρατήσουν ανοιχτούς τους δρόμους.

Μεγάλο κύμα κακοκαιρίας δέχθηκε επίσης η Εύβοια, όπου στη Στενή οι κάτοικοι αποκλείστηκαν στα σπίτια τους, ενώ στο Λευκαντί το χιόνι έφθασε μέχρι τη θάλασσα. Αρκετό όγκο χιονιού δέχθηκε και η Κρήτη, όπου στο Ρέθυμνο, μια οικογένεια εγκλωβίστηκε στο αυτοκίνητό της. Στις περιοχές από όπου πέρασε η κακοκαιρία, υπήρξαν προβλήματα ηλεκτροδότησης, που σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ αποκαταστάθηκαν τη Δευτέρα.

Ωστόσο, η κακοκαιρία, φαίνεται ότι επιμένει, καθώς οι μετεωρολογικές προβλέψεις κάνουν λόγο για νέο κύμα χιονοπτώσεων το οποίο αναμένεται από τις πρώτες βραδινές ώρες της Δευτέρας.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, από τις πρώτες βραδινές ώρες απόψε αναμένεται ένα νέο κύμα χιονοπτώσεων, που κατά διαστήματα θα είναι έντονες.

Διαβάστε Επίσης  Απίστευτο: Πουλούσαν τα παιδιά τους για 20.000 ευρώ!

Συγκεκριμένα, τις πρώτες βραδινές ώρες της Δευτέρας προβλέπονται χιονοπτώσεις στη Βόρεια και στην Ανατολική Αττική, καθώς επίσης στην Εύβοια, οι οποίες αναμένεται να είναι έντονες. Τις πρώτες μεταμεσονύκτιες ώρες της Τρίτης οι χιονοπτώσεις, που θα είναι τοπικά έντονες, θα επηρεάσουν τα βόρεια και δυτικά τμήματα της Αττικής, της Βοιωτίας και της Εύβοιας.

Μαρουσάκης: Έρχεται το πιο ισχυρό κύμα κακοκαιρίας στην Αττική

Εικόνα από το Χαϊδάρι

«Η επιδείνωση του καιρού θα κρατήσει μέχρι την Τρίτη. Σε κλοιό κακοκαιρίας θα εξακολουθεί να βρίσκεται και η Εύβοια με ακόμα πιο πυκνές χιονοπτώσεις», λέει στο CNN Greece o μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Η νέα επιδείνωση του καιρού θα λάβει χώρα τις απογευματινές και βραδινές ώρες, υποστηρίζει ο ίδιος ενώ «η ταυτόχρονη υποχώρηση της θερμοκρασίας ευνοεί την χιονόστρωση σε αρκετές περιοχές του νομού Αττικής ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας. Αυτός ο καιρός θα κρατήσει μέχρι και σχεδόν το μεσημέρι της Τρίτης, 7 Φεβρουαρίου. Έπειτα θα έχουμε πιο μεγάλα ανοίγματα του καιρού, ωστόσο οι χιονοπτώσεις όπως όλα δείχνουν, θα συνεχιστούν με λιγότερη ένταση και διάρκεια μέχρι και την Πέμπτη».

Στην Εύβοια η κακοκαιρία που βρίσκεται σε εξέλιξη θα δυσκολέψει περισσότερο τους πολίτες, αφού σύμφωνα με τον κ. Μαρουσάκη «αναμένεται να συνεχιστεί η επιδείνωση του καιρού με περισσότερες και πυκνότερες χιονοπτώσεις – μεγαλύτερης διάρκειας – ακόμα και σε παραθαλάσσιες περιοχές. Χιονόπτωση αναμένουμε και στα νοτιότερα τμήματα της Βοιωτίας».

Διαβάστε Επίσης  Στο έλεος της κακοκαιρίας η χώρα

Ο ίδιος προσθέτει ότι χιόνια αναμένουμε ακόμα και σε πολύ χαμηλά υψόμετρα της Κρήτης. «Μπορούμε να πούμε ότι έως και το απόγευμα της Τρίτης θα επηρεαστούν η Εύβοια, η Αττική, η Βοιωτία, λιγότερο οι Σποράδες, οι Κυκλάδες κυρίως στα δυτικά και βόρεια, αλλά και η Κρήτη.

Καλλιάνος: Παγετός και ψύχος τις επόμενες ημέρες
Για υποτροπή του καιρού και εξάρσεις με χιονοπτώσεις έκανε λόγο ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος.

Όπως είπε αναμένονται πυκνές χιονοπτώσεις, το βράδυ της Δευτέρας ιδιαίτερα στα βόρεια και ανατολικά προάστια μεταξύ άλλων σε Μαρούσι, Κιφησιά, Ωρωπό και Παλλήνη.

Αξιόλογες χιονοπτώσεις και την Τρίτη και την Τετάρτη το βόρειο τμήμα του νομού Αττικής, αλλά και στην Κρήτη και τις Κυκλάδες.

Μεγάλο πρόβλημα σύμφωνα με τον κ. Καλλιάνο θα είναι και ο παγετός και το κρύο με τη θερμοκρασία στα ορεινά της χώρα να πέφτει έως και τους 15 βαθμούς Κελσίου.

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Τρίτο κύμα σε βόρεια και ανατολική Αττική – Παγετός και ψύχος σε όλη τη χώρα

 

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *