Ψαρόσουπα με τσιπούρες

Ψαρόσουπα με τσιπούρεςΨαρόσουπα με τσιπούρες, σκέτο βάλσαμο για το κρυολόγημα. Εκτός από πολλή θρεπτική, είναι και πεντανόστιμη, οπότε είναι σκέτη νοστιμιά για τα κρύα μεσημέρια του Χειμώνα.

Υλικά

Πατατες 2
Καρότο 1
Κρεμμυδι 1
Σέλινο Μισό ματσάκι
Αλατι Κατά βούληση
Πιπέρι Κατά βούληση
Ρυζι 1 ποτηράκι του κρασιού
Τσιπούρες 2
Ελαιολαδο Λίγο

Για το σερβίρισμα
Λεμονι Κατά βούληση χυμό

 

Εκτέλεση για την ψαρόσουπα με τσιπούρες

Παίρνουμε μία μεγάλη κατσαρόλα και την γεμίζουμε με νερό. Καθαρίζουμε και κόβουμε σε κομμάτια τις πατάτες. Τις βάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με τα καρότα κομμένα σε ροδέλες, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το ψιλοκομμένο σέλινο, το αλάτι και το πιπέρι.

Διαβάστε Επίσης  Σοκολατόπιτα με καρυδόψιχα εύκολα και γρήγορα

Περιμένουμε το φαγητό μας να πάρει μία βράση και μετά από 5 λεπτά, προσθέτουμε το ρύζι. Ανακατεύουμε και παίρνουμε την τσαντίλα (δηλαδή το πανί που στραγγίζουμε το τυρί). Βάζουμε την τσαντίλα μέσα στην κατσαρόλα που βράζει και από πάνω τοποθετούμε τις καθαρισμένες από τα λέπια και τα εντόσθια τσιπούρες.

Αφήνουμε τις τσιπούρες να βράσουν ολόκληρες για 10 λεπτά και στην συνέχεια τις βγάζουμε από την σούπα, τις καθαρίζουμε πολύ προσεκτικά από τυχόν κόκκαλα, τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια και βάζουμε τα ψάρια και πάλι μέσα στην σούπα.

Διαβάστε Επίσης  Αφράτη τυρόπιτα με γιαούρτι και χωριάτικο φύλλο

Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και σβήνουμε μόλις δέσει η σούπα μας, μαλακώσουν τα λαχανικά και γίνουν τα ψάρια. Σερβίρουμε με χυμό λεμονιού και απολαμβάνουμε.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *