Συμβουλές της γιαγιάς: 5 βήματα για να καθαρίσεις εύκολα και γρήγορα τον νεροχύτη σου

Συμβουλές της γιαγιάς: 5 βήματα για να καθαρίσεις εύκολα και γρήγορα τον νεροχύτη σου

Συμβουλές της γιαγιάς: 5 βήματα για να καθαρίσεις εύκολα και γρήγορα τον νεροχύτη σου

Θα τον κάνεις να λάμπει μέσα σε 3 μόνο λεπτά

Παρατηρείτε κι εσείς έντονη μυρωδιά όταν στέκεστε πάνω από τον νεροχύτη σας; Πρώτα απ’ όλα να ξέρετε πως αυτό είναι φυσιολογικό καθώς οι μυρωδιές προέρχονται από υπολείμματα τροφών και λεκέδων.

Και αφού ξεκαθαρίσαμε πως αυτό συμβαίνει σε όλα τα σπίτια, διαβάστε παρακάτω τις συμβουλές της γιαγιάς που θα καθαρίσουν ευκολότερα και γρηγορότερα τον νεροχύτη της κουζίνας σας.

Νεροχύτης λαμπερός εύκολα και γρήγορα

Βήμα 1ο: Αφαιρέστε τα υπολείμματα από τον νεροχύτη!
Προτού ξεκινήσετε τη διαδικασία καθαρισμού του νεροχύτης σας, σιγουρευτείτε ότι είναι άδειος. Αφαιρέστε απ’ αυτόν τυχόν σκεύη, μαχαιροπίρουνα, πιάτα κ.λπ., για να μπορέσετε να τον καθαρίσετε εύκολα. Προσοχή στην τάπα του σιφονιού, καθώς είναι μια περιοχή στην οποία μπορεί να κρύβονται υπολείμματα τροφών. Καθαρίστε και αυτή και στη συνέχεια αφαιρέστε τα υπολείμματα που μπορεί να υπάρχουν, «περνώντας» τον νεροχύτη με ένα καθαρό σφουγγάρι και λίγο απορρυπαντικό πιάτων. Και τέλος, αφού τον περάσετε με το σφουγγάρι, ξεπλύντε τον προσεκτικά.

Διαβάστε Επίσης  Όσα βλέπει η πεθερά! 10 βήματα για να καθαρίσετε γρήγορα το σπίτι

Βήμα 2ο: Πασπαλίστε όλο τον νεροχύτη με μαγειρική σόδα!
Αφού καθαρίσετε τον νεροχύτη σας από υπολείμματα και αφαιρέσετε όλα τα αντικείμενα, ήρθε η ώρα της μαγειρικής σόδας. Πασπαλίστε λοιπόν τη σόδα σε όλες τις επιφάνειες του νεροχύτη σας. Μην ανησυχείτε για την ποσότητα, προσπαθήστε να καλύψετε κάθε επιφάνεια όσο το δυνατόν καλύτερα.

Βήμα 3ο: Ξεπλύνετε τη μαγειρική σόδα:

Αφού πασπαλίσετε τη μαγειρική σόδα στις επιφάνειες, θα χρειαστεί να την αφαιρέσετε και να ξεκινήσετε το τρίψιμο του νεροχύτη σας. Για να την ξεπλύνετε, χρησιμοποιήστε απλά το σφουγγάρι σας με λίγο απορρυπαντικό πιάτων. Αφού ο νεροχύτης σας είναι «ελεύθερος» από μαγειρική σόδα, ξεκινήστε να τον τρίβετε προσεκτικά με το σφουγγάρι και το σαπούνι πιάτων σας.

Διαβάστε Επίσης  5 Tips για Περισσότερη Οικονομία στο Φαγητό Μέσα στο Σπίτι!

Βήμα 4ο: Απολυμάνετε τον νεροχύτη σας.
Αφού τελειώσετε με το τρίψιμο και έχετε πλέον καθαρίσει τον νεροχύτη, ήρθε η ώρα της απολύμανσης. Γι’ αυτό το βήμα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε απλά ξίδι, το οποίο δρα ως φυσικό απολυμαντικό και μπορεί να βοηθήσει στην αφαίρεση επίμονων λεκέδων. Ενας τρόπος είναι να πάρετε κομμάτια χαρτιού κουζίνας και να τα μουσκέψετε με ξίδι. Επειτα, απλώστε τα στον νεροχύτη σας και αφήστε τα εκεί 15-20 λεπτά. Εναλλακτικά, μπορείτε να ρίξετε άφθονο ξίδι στον νεροχύτη και στη συνέχεια να τον περάσετε με το σφουγγάρι σας και να ξεπλύνετε με νερό.

Βήμα 5ο: Καθαρίστε τη βρύση:
Με ένα μαλακό ύφασμα που δεν αφήνει σημάδια σε ανοξείδωτες επιφάνειες καθαρίστε τη βρύση πολύ προσεκτικά.

Συμβουλές της γιαγιάς: 5 βήματα για να καθαρίσεις εύκολα και γρήγορα τον νεροχύτη σου

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *