Καιρός: Διήμερο με πολικές θερμοκρασίες, καταιγίδες και χιόνι

Καιρός: Διήμερο με πολικές θερμοκρασίες, καταιγίδες και χιόνι«Έντονες βροχές και καταιγίδες, ισχυροί άνεμοι χωρίς να αποκλείεται το απαγορευτικό απόπλου, πτώση της θερμοκρασίας αλλά και χιονόπτωση σε αρκετές ορεινές περιοχές», θα είναι το σκηνικό του καιρού το επόμενο διήμερο όπως αναφέρει στο CNN Greece ο μετεωρολόγος, Παναγιώτης Γιαννόπουλος.

Με θερμοκρασίες υπό το μηδέν, έντονες βροχοπτώσεις σχεδόν σε όλη τη χώρα αλλά και χιονόπτωση σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου (από 400 μ., και πάνω) είναι η πρόβλεψη του καιρού για το επόμενο διήμερο.

«Οι χαμηλές θερμοκρασίες θα μας ακολουθήσουν και αυτό είναι το φυσιολογικό γι΄ αυτή την περίοδο», προσθέτει ο κ. Γιαννόπουλος.

Καταιγίδες και βροχοπτώσεις

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, από το μεσημέρι της Τετάρτης (25/01) «αλλάζει το σκηνικό του καιρού με καταιγίδες και βροχές σε περιοχές του νοτίου Ιονίου κυρίως Λευκάδα, Κεφαλλονιά, Ιθάκη. Το απόγευμα προς το βράδυ της ίδια ημέρας, τα φαινόμενα θα ενταθούν ενώ αναμένονται έντονες βροχές τις βραδινές και νυχτερινές ώρες μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης, στη δυτική Ελλάδα με εξαίρεση ίσως την Κέρκυρα.

Διαβάστε Επίσης  Τι λέει η Ελληνίδα δημοσιογράφος που έγραψε το άρθρο στο BBC για τη «μακεδονική μειονότητα»

Σε περιοχές όπως είναι η Ήπειρος, η Δυτική Στερεά Ελλάδα, η Βορειοδυτική Πελοπόννησος και τα νησιά του Ιονίου θα σημειωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες».

Κατά τον ίδιο, από το βράδυ της Τετάρτης «αναμένονται χιόνια σε ορισμένες περιοχές στον ηπειρωτικό κορμό».

Τα πρώτα χιόνια σε και χαμηλό υψόμετρο

Η Πέμπτη είναι η πιο δύσκολη μέρα, καθώς προβλέπεται ότι θα είναι εντελώς χειμωνιάτικη. «Θα έχουμε βροχές σχεδόν στο σύνολο της χώρας, με εξαίρεση ίσως τα Δωδεκάνησα. Καταιγίδες θα σημειωθούν σε Ιόνιο, Πελοπόννησο, αλλά και Αττική και σε Κυκλάδες ενώ το βράδυ σε ανατολικό Αιγαίο και Δωδεκάνησα, με πιθανές καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση σε όλη τη χώρα ενώ στην Αττική θα κυμανθεί γύρω στους 13 βαθμούς και στη Βόρεια Ελλάδα στους 8 – 9 βαθμούς Κελσίου», λέει ο κ. Γιαννόπουλος.

Διαβάστε Επίσης  Βρέθηκε το αγροτικό όχημα του 61χρονου που αγνοείται στην Κρήτη

Σύμφωνα με τον ίδιο, «φέτος θα πέσουν και τα πρώτα χιόνια όχι μόνο σε ορεινές περιοχές αλλά και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο, ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας. Χιόνια αναμένονται στις περιοχές της Κοζάνης, της Φλώρινας και της Καστοριάς».

Τέλος, αναμένονται ισχυροί άνεμοι ενώ θα σημειωθούν έως και 8-9 μποφόρ στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο, ειδικά από το μεσημέρι της Πέμπτης κι έπειτα, με απαγορευτικά σε ορισμένες περιοχές.

Την Παρασκευή (26/01) ο καιρός θα παρουσιάσει μία μικρή βελτίωση. «Από νωρίς το πρωί θα έχουμε καταιγίδες μέχρι το μεσημέρι σε ανατολικό Αιγαίο και Δωδεκάνησα. Στη Θράκη θα έχουμε έντονες βροχές αλλά και χιόνια σε χαμηλότερο υψόμετρο (από τα 400 μ. και πάνω).

Οι νοτιάδες στο Αιγαίο θα φτάσουν έως και 8-9 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται τοπικές βροχές και χαμηλές θερμοκρασίες όπως αρμόζει αυτή την περίοδο», προσθέτει ο ίδιος.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *