Προστατευτείτε από το έκζεμα μια για πάντα

Προστατευτείτε από το έκζεμα μια για πάντα

 

Προστατευτείτε από το έκζεμα μια για πάντα

Το έκζεμα είναι ένα από τα λίγα “μυστήρια” του ανθρώπινου σώματος, αφού οι επιστήμονες δεν το έχουν αποκωδικοποιήσει ακόμα. Είναι είδος δερματίτιδας και τα συμπτώματά του μοιάζουν με εκείνα που προκαλούνται από ορισμένες αλλεργίες, αλλά το έκζεμα δεν είναι αλλεργική αντίδραση.

Τι γνωρίζουμε για το έκζεμα

-Δεν είναι κολλητικό

-Είναι κληρονομικό σε μερικές περιπτώσεις

-Έχει αποδειχτεί ότι τα παιδιά που γεννιούνται από μητέρες προχωρημένης σχετικά ηλικίας, έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να παρουσιάσουν έκζεμα. Οι επιστήμονες ωστόσο δεν έχουν εξηγήσει τον λόγο που συμβαίνει αυτό.

Διαβάστε Επίσης  Κόκκινο κρασί εναντίον ουλίτιδας και τερηδόνας

-Δεν είναι αλλεργική αντίδραση. Πολλά άτομα που έχουν αλλεργίες σε τροφές, έχουν και έκζεμα, αλλά το ένα δεν είναι αιτία του άλλου.

Τι το προκαλεί

Οι πιο γνωστές αιτίες που θα κάνουν το έκζεμα να “φουντώσει” είναι διάφορες ουσίες που έρχονται σε επαφή με το δέρμα. Για παράδειγμα πολλοί άνθρωποι βγάζουν έκζεμα ότνα φορέσουν κάτι μάλλινο. Άλλοι παράγοντες που ερεθίζουν το έκζεμα είναι οι ακόλουθοι:

Διαβάστε Επίσης  Σταφυλόκοκκος: Πώς θα καταλάβετε ότι έχετε μολυνθεί από το βακτήριο

-Σαπούνια και καθαριστικά προσώπου και σώματος

-Αρώματα/κολόνιες

-Καλλυντικά προϊόντα

-Λάσπη και σκόνη

-Χλωρίνη

-Διαλυτικά

-Καπνός τσιγάρου

Αν προσέχετε καλά αυτά τα προϊόντα τότε θα έχετε πολύ λιγότερες πιθανότητες να δείτε το έκζεμα να ερεθίζεται. Σε περίπτωση που εντοπίσετε ένα από αυτά να σας δημιουργεί πρόβλημα, ρωτήστε τον δερματολόγο σας για πιθανά προϊόντα με τα οποία μπορείτε να το αντικαταστήσετε/αποφύγετε στην καθημερινότητά σας.

Επίσης, το στρες είναι ένας αναγνωρισμένος παράγοντας ερεθισμού του εκζέματος.

 

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *