Ντιπ με φέτα και μέλι

 Ντιπ με φέτα και μέλιΥΛΙΚΑ

115 γραμμάρια τυρί φέτα, σε τρίμματα

115 γραμμάτια τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο

1/2 κουταλάκι του γλυκού βασιλικό, αποξηραμένο

1/4 κούπας μέλι

1 κουταλιά της σούπας φιστίκια ψιλοκομμένα

1 κουταλάκι του γλυκού σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο

1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι, τριμμένο

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Εκτός από εξωφρενικά νόστιμο ορεκτικό, αυτό το λαχταριστό ντιπ με φέτα και μέλι, είναι επίσης απίστευτα γρήγορο και απλό στην παρασκευή του! Ένα λεπτό ή λιγότερο στον επεξεργαστή τροφίμων κι έχετε ένα υπέροχο πιάτο, η αίσθηση του οποίου στον ουρανίσκο σας είναι τόσο καλή όσο αυτό που βλέπετε.

Χτυπήστε τα τυριά μαζί. Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων, χτυπήστε τη φέτα, το τυρί κρέμα και λίγο ελαιόλαδο μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί και να αποκτήσει λεία υφή. Προσθέστε βασιλικό και σκόρδο κι ανακατέψτε ξανά, καλά.

Διαβάστε Επίσης  Τρουφάκια με αμύγδαλο και μανταρίνι

Σερβίρετε και προσθέστε το μέλι. Βάλτε το ντιπ σε ένα μικρό πιάτο ή σε ένα ρηχό μπολ. Χρησιμοποιήστε ένα μεγάλο κουτάλι για να δημιουργήσετε ένα γενναιόδωρο «πηγάδι» στο κέντρο του ντιπ. Γεμίστε το «πηγάδι» με μέλι. Γαρνίρετε τις πλευρές του «πηγαδιού» με σχοινόπρασο, φιστίκια Αιγίνης και μαύρο πιπέρι, και σερβίρετε!

Λίγο ρουστίκ, λίγο εκλεπτυσμένο, δεν υπάρχει τίποτα σαν το μαλακό, πλούσιο τυρί και τη γλύκα του μελιού, ειδικά όταν προορίζεται για κοινή χρήση! Συνδυάστε το με μια μικρή ψητή μπριζόλα, μπρόκολο με μήλα και λαχανάκια Βρυξελλών, για ένα ολοκληρωμένο γεύμα με την οικογένεια ή με φίλους.

Διαβάστε Επίσης  Βερίκοκα γεμιστά με αμύγδαλα

Μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο;

Τα τυριά, το σκόρδο και ο βασιλικός μπορούν να χτυπηθούν μαζί, ακόμη και να διατηρηθούν στο ψυγείο έως και μία ημέρα, πριν από την κατανάλωση. Απλά καλύψτε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και βάλτε το στο ψυγείο. Προσθέστε μέλι και γαρνιτούρες όταν είστε έτοιμοι για το σερβίρισμα.

Αν και συνήθως το ορεκτικό αυτό δεν περισσεύει, σε περίπτωση που θελήσετε να το αποθηκεύσετε μετά το σερβίρισμα, θα πρέπει να καλύψετε το μπολ με πλαστική μεμβράνη, να το διατηρήσετε στο ψυγείο και να το καταναλώσετε εντός μίας ημέρας.

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *