Τα αναψυκτικά είναι χειρότερα από το κάπνισμα;

Τα αναψυκτικά είναι χειρότερα από το κάπνισμα;

Τα αναψυκτικά είναι χειρότερα από το κάπνισμα;

Τα αναψυκτικά είναι χειρότερα από το κάπνισμα, καθώς είναι επιζήμια για την υγεία σας, το πορτοφόλι σας και το περιβάλλον, σύμφωνα με την Jillian Michaels, γυμνάστρια διασημοτήτων.

Ακριβώς όπως τα τσιγάρα, έτσι και τα ανθρακούχα ποτά είναι επικίνδυνα για την υγεία σας, το περιβάλλον και το πορτοφόλι σας. Εάν συνηθίσετε να πίνετε αναψυκτικά με το γεύμα σας, έχετε πολύ περισσότερες πιθανότητες

να αναπτύξετε παχυσαρκία,
να αποκτήσετε διαβήτη και
καρδιαγγειακές παθήσεις.
Η Jillian Michaels, μίλησε για τους κινδύνους της κατανάλωσης αναψυκτικών.

Λέει ότι η κατανάλωση τους είναι πολύ χειρότερη από το κάπνισμα και όλοι γνωρίζουμε ότι το κάπνισμα τσιγάρων είναι εξαιρετικά ανθυγιεινό. Υποστηρίζει δε, ότι το ανθρακούχο νερό που αντικατέστησε τη συνήθεια της κατανάλωσης αναψυκτικών, είναι σίγουρα πιο υγιεινό από τα μείγματα ζάχαρης με ανθρακικό ασβέστιο.

 

Τα αναψυκτικά μπορεί να θεωρούνται μόνο ποτά, αλλά μπορεί να είναι και μια μορφή εθισμού.

Η περιεκτικότητα ενός προϊόντος σε καφεΐνη ή ζάχαρη είναι εξαιρετικά εθιστική, και πόσο μάλλον όταν αυτά συνδυάζονται. Ένα και μόνο κουτάκι αναψυκτικού μπορεί να έχει έως και 40 γραμμάρια πρόσθετης ζάχαρης, ποσότητα αρκετά υψηλότερη από τη συνιστώμενη κατανάλωση ζάχαρης (35 γραμμάρια την ημέρα) της American Heart Association (AHA).

 

Οι περισσότεροι Αμερικανοί πρέπει να παραδεχτούν, δεν καταναλώνουν μόνο ένα ανά ημέρα. Ένας τρόπος για να απαλλαγείτε από μια κακή συνήθεια είναι να την αντικαταστήσετε με μια καλή, προτείνει η Michaels.

Ένα 48% του συνολικού πληθυσμού των Αμερικανών πίνουν αναψυκτικά σε καθημερινή βάση, περίπου 2-6 την ημέρα. Η Fast Food διατροφή σε συνδυασμό με τα ανθυγιεινά αναψυκτικά αναπτύσσουν έναν σύνολο ανθρώπων με κακή υγεία.

Διαβάστε Επίσης  Μπορεί η χρήση λάπτοπ να προκαλέσει στειρότητα;

 

Οι στατιστικές δείχνουν επίσης ότι το 35 έως 40% των Αμερικανών είναι παχύσαρκοι και ότι ένας στους πέντε θανάτους συνδέεται με την παχυσαρκία. Εάν αυτοί οι αριθμοί δεν επηρεάζουν τις απόψεις σας σχετικά με την κατανάλωση σόδας… τότε μάλλον υπάρχει πρόβλημα.

 

Εκτός από τη ζάχαρη και την καφεΐνη, τα αναψυκτικά έχουν επίσης διάφορες χημικές ουσίες.

Δεδομένου ότι οι εταιρείες δεν αποκαλύπτουν πραγματικά τις συνταγές τους, ποτέ δεν θα ξέρεις τι βάζουν πραγματικά σε αυτά. Μερικά από αυτά τα συστατικά, εκτός της ζάχαρης, είναι

το φωσφορικό οξύ,
το σιρόπι αραβοσίτου υψηλό σε φρουκτόζη,
το κιτρικό οξύ,
η δισφαινόλη-Α ή BPA,
το βενζοϊκό νάτριο,
το χρώμα καραμέλας,
οι τεχνητές χρωστικές και
η καφεΐνη.

Αν δεν ξέρετε τι είναι τα περισσότερα απ’ αυτά, ίσως είναι προτιμότερο να τα αποφεύγετε από το παίρνετε κιλά και να διακινδυνεύετε την υγεία σας.

Μπορεί να είναι δύσκολο στην αρχή, αλλά η αντικατάσταση των αναψυκτικών με νερό δεν είναι τόσο δύσκολη. Η Michaels έδωσε μια συμβουλή, λέγοντας ότι μπορείτε να προσθέσετε ορισμένους φυσικούς χυμούς στο νερό σας αν το θεωρείτε άγευστο.

Η προσθήκη φετών αγγουριού, πορτοκαλιού ή λεμονιού στο νερό σας μπορεί να σας βοηθήσει να καταναλώσετε ευχάριστα περισσότερο νερό. Αν έχετε χρόνο, ετοιμάστε τα δικά σας φυσικά ποτά από φρούτα και λαχανικά. Ενώ μπορεί να προσθέσουν θερμίδες στη διατροφή σας, είναι φυσικές και τα σάκχαρα στα φρούτα είναι υγιή.

Ένας άλλος τρόπος αντικατάστασης των αναψυκτικών είναι τα ροφήματα.

Διαβάστε Επίσης  Περπάτημα: Τα οφέλη από 1.000 βήματα περισσότερα την ημέρα

Το πράσινο τσάι, για παράδειγμά, δεν είναι μόνο νόστιμο, αλλά είναι επίσης και ιδιαίτερα αντιοξειδωτικό.

 

Το Ινστιτούτο Ιατρικής του Νεπάλ συνιστά συνολικά 2-7 λίτρα νερού ημερησίως για τις γυναίκες και 3-7 λίτρα νερού ημερησίως για τους άνδρες. Αυτό είναι 21,6 ποτήρια νερό για τις γυναίκες και 29,6 ποτήρια νερό για τους άνδρες. Αν δεν πίνετε αρκετό, θα πρέπει να επανεξετάσετε τις προτεραιότητές σας.

 

Και βέβαια, δεν θα βάλουμε σε κανέναν διαγωνισμό το πιο είναι χειρότερο ή “καλλίτερο”, κάπνισμα-αναψυκτικά ή κάτι άλλο. Το θέμα είναι ο γενικότερος τρόπος ζωής. Θεωρώ δε πως η εν λόγω γυμνάστρια αναφέρθηκε έτσι στα αναψυκτικά σε σχέση με τα τσιγάρα, διότι το μεγαλύτερο μέρος των συνανθρώπων μας θεωρούν σχετικά αθώα τα πρώτα.

 

Εκτός αυτού, το πόσιμο νερό έχει πολλά οφέλη για την υγεία:

Αυξάνει το επίπεδο ενέργειας και ανακουφίζει από την κόπωση
Το πόσιμο νερό βοηθά στην απώλεια βάρους μειώνοντας την πρόσληψη τροφής

Το νερό ξεπλένει τις τοξίνες στο σώμα σας μέσω της απέκκρισης
Βελτιώνει και ενυδατώνει την επιδερμίδα σας, μια φυσική αντιγηραντική λύση

Διατηρεί σωστή πέψη και αποτρέπει τη δυσκοιλιότητα.
Ενισχύει το ανοσοποιητικό σας σύστημα ενδυναμώνοντας τα εσωτερικά σας όργανα και παρέχοντας αρκετό οξυγόνο στα κύτταρα του αίματός σας.

Βοηθά στην απομάκρυνση των πονοκεφάλων, των πόνων στην πλάτη και στην ανακούφιση από την ημικρανία.
Η σωστή ενυδάτωση διατηρεί τις αρθρώσεις σας λιπαρές και βοηθάει στη διατήρηση της ελαστικότητας των μυών, αποτρέποντας τις οδυνηρές κράμπες.

Το νερό σας φέρνει σε καλή διάθεση κάνοντας το σώμα σας να λειτουργεί σωστά.
Και απλά, σας εξοικονομεί πολλά χρήματα!

 

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *