Αυτές οι ουσίες στο σπίτι ερεθίζουν την επιδερμίδα σας

Αυτές οι ουσίες στο σπίτι ερεθίζουν την επιδερμίδα σας

Αυτές οι ουσίες στο σπίτι ερεθίζουν την επιδερμίδα σας

 

Μερικά τέτοια συμπτώματα είναι ερυθρότητα, φαγούρα στο δέρμα, φλεγμονή και τσούξιμο ή αίσθημα καψίματος. Σε μερικές περιπτώσεις, κάποιες χημικές ουσίες που υπάρχουν σε κάθε σπίτι προκαλούν συμπτώματα αλλεργικής ή ερεθιστικής δερματίτιδας.

Αν γνωρίζετε τις ουσίες εκείνες που έχετε στο σπίτι σας και οι οποίες είναι οι πιθανότεροι “ένοχοι” για δερματικές παθήσεις, τότε μπορείτε να πάρετε τις απαραίτητες προφυλάξεις για να προστατεύσετε τον εαυτό σας και τους δικούς ανθρώπους.

 

Σαπούνι

Η πολύ συχνή πλύση των χεριών με σαπούνι και νερό μπορεί να αφυδατώσει τελείως την επιδερμίδα από τα φυσικά της έλαια, να προκαλέσει ερεθισμούς και σε ορισμένες περιπτώσεις να οδηγήσει στην εμφάνιση ρωγμών και πληγών στο δέρμα.

 

Καθαριστικά για το σπίτι

Οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν ότι τα καθαριστικά οικιακής χρήσης δεν πρέπει να έρχονται σε επαφή με το δέρμα και οι χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται σε αυτά μπορούν να έχουν ερεθιστική επίδραση στο σώμα. Οι ουσίες αυτές περιλαμβάνουν προϊόντα καθαρισμού γενικής χρήσεως, απορρυπαντικά πιάτων, απορρυπαντικά πλυντηρίου, προϊόντα καθαρισμού παραθύρων, γυαλιστικά επίπλων, καθαριστικά σωληνώσεων και απολυμαντικά τουαλέτας. Πρέπει πάντα να φοράτε γάντια όταν χειρίζεστε τέτοια προϊόντα.

Διαβάστε Επίσης  Αυτό είναι το μπαχαρικό που θωρακίζει το συκώτι

 

Ρουχισμός

Πολλά είδη ένδυσης, ιδιαίτερα αυτά από “τραχιά” υφάσματα όπως το μαλλί, μπορεί να είναι προβληματικά για τα άτομα που πάσχουν από μια διαταραχή του δέρματος που ονομάζεται ατοπική δερματίτιδα, η πιο κοινή μορφή εκζέματος. Η Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογίας εκτιμά ότι το 10% έως 20% των παιδιών και το 1% έως 3% των ενηλίκων θα εκδηλώσει συμπτώματα αυτής της πάθησης κάποια στιγμή στην ζωή του.

 

Λάτεξ

Διαβάστε Επίσης  Ρευματοειδής αρθρίτιδα: Συμπτώματα και επιπλοκές

Μερικοί άνθρωποι είναι υπερευαίσθητοι στο λατέξ, ένα φυσικό προϊόν από καουτσούκ που βρίσκεται σε πολλά αντικείμενα στο σπίτι, από γάντια μέχρι και προφυλακτικά. Αν είστε ευαίσθητοι στο λάτεξ, μπορεί να παρατηρήσετε σημάδια στα σημεία που έρχονται σε επαφή με αυτό.

 

Αρώματα

Οι αλλεργικές αντιδράσεις στο δέρμα από τη χρήση αρωμάτων είναι ένα σύνηθες φαινόμενο. Πολλοί άνθρωποι αναπτύσσουν δερματικά εξανθήματα ή κνίδωση που οφείλεται σε κάποιο συγκεκριμένο άρωμα.

 

Φυτά

Τα φυτά είναι ακόμα μία από τις πιο κοινές αιτίες αλλεργικής δερματίτιδας. Ορισμένα από αυτά, όπως ο δηλητηριώδης κισσός, περιέχουν ένα έλαιο που ονομάζεται ουρουσχιόλη, το οποίο προκαλεί αλλεργική αντίδραση, συνήθως ένα δερματικό εξάνθημα. Μια ήπια αντίδραση μπορεί να διαρκέσει από 5 έως 12 ημέρες, ενώ μια πιο σοβαρή αντίδραση μπορεί να διαρκέσει 30 ημέρες ή περισσότερο.

 

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *