Συντριβή ελικοπτέρου στην Ουκρανία: 18 νεκροί, ανάμεσά τους ο υπ. Εσωτερικών και τρία παιδιά

Τουλάχιστον 18 άνθρωποι, ανάμεσά τους ο υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας και τρία παιδιά, σκοτώθηκαν μετά από συντριβή ελικοπτέρου στην πόλη Μπρόβαρι του Κιέβου, κοντά σε παιδικό σταθμό, σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση της ουκρανικής αστυνομίας.

Όπως μεταδίδουν τοπικά ΜΜΕ, το ελικόπτερο μετάφερε μέλη της ουκρανικής ηγεσίας του υπουργείου Εσωτερικών.

Σε ανακοίνωση της αστυνομίας επιβεβαιώνεται πως από τη συντριβή σκοτώθηκαν ο υπουργός Εσωτερικών Ντένις Μοναστίρσκι, ο αναπληρωτής υπουργός και ο υφυπουργός.

«Τραγωδία στο Μπρόβαρι. Ο αριθμός των θυμάτων αυξήθηκε. Από τις 10.30 π.μ. — 18 νεκροί, μεταξύ των οποίων τρία παιδιά. Είναι γνωστό για 29 τραυματίες, μεταξύ των οποίων 15 παιδιά. Παρέχεται όλη η απαραίτητη βοήθεια στα θύματα. Όλες οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης βρίσκονται στο χώρο», έγραψε ο επικεφαλής της περιφερειακής στρατιωτικής διοίκησης του Κιέβου Ολεξίι Κουλέμπα στο Telegram.

Ο Ουκρανός υπουργός Εσωτερικών Ντένις Μοναστίρσκι (AP Photo/Efrem Lukatsky)

«Σήμερα το πρωί, 18 Ιανουαρίου, ένα ελικόπτερο της Κρατικής Υπηρεσίας Έκτακτης Ανάγκης συνετρίβη στο Μπρόβαρι. Ως αποτέλεσμα της συντριβής, πέθανε η ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών: ο υπουργός, ο αναπληρωτής υπουργός και ο υφυπουργός.

Διαβάστε Επίσης  Διακοπή Ρεύματος ΔΕΗ : Διακοπές ρεύματος την Παρασκευή (29/3/2024 ) στην Αττική

Συνολικά, είναι γνωστό ότι έχασαν τη ζωή τους 16 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων δύο παιδιά. Από αυτούς, οι εννέα επέβαιναν στο ελικόπτερο.

22 θύματα νοσηλεύονται, ανάμεσά τους δέκα παιδιά. Όλες οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης εργάζονται στο χώρο. Ο έλεγχος στο σημείο βρίσκεται σε εξέλιξη», αναφέρει η ανακοίνωση της αστυνομίας.

«Την ώρα της τραγωδίας υπήρχαν παιδιά και το προσωπικό στο νηπιαγωγείο. Αυτή τη στιγμή έχουν απομακρυνθεί όλοι», έγραψε νωρίτερα στο Telegram ο Κουλέμπα.

Στο σημείο έχουν σπεύσει υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων, δήλωσε από την πλευρά του ο Κίριλο Τιμοσένκο σύμβουλος της προεδρίας της Ουκρανίας.

«Αναζητούμε πληροφορίες για θύματα και για τις συνθήκες υπό τις οποίες σημειώθηκε το περιστατικό», ανέφερε ο Τιμοσένκο στο Telegram.

Διαβάστε Επίσης  Διακοπή Ρεύματος ΔΕΗ : Διακοπές ρεύματος την Πέμπτη (16/11/2023 ) στην Αττική

9.000 άμαχοι έχουν χάσει τη ζωή τους στην Ουκρανία

Το δραματικό απολογισμό του πολέμου στην Ουκρανία αποκαλύπτουν νέα στοιχεία από το Κίεβο, με ανώτερο σύμβουλο του Ουκρανού προέδρου να ανακοινώνει ότι από την αρχή της ρωσικής εισβολής έχουν χάσει τη ζωή τους 9.000 άμαχοι, μεταξύ των οποίων 453 παιδιά.

«’Εχουμε καταγράψει 80.000 εγκλήματα που διαπράχτηκαν από τους Ρώσους εισβολείς και πάνω από 9.000 άμαχοι έχουν σκοτωθεί, ανάμεσά τους 453 παιδιά», είπε την Τρίτη ο Αντρίι Γερμάκ, ο επικεφαλής του γραφείου του Ουκρανού προέδρου στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ που διεξάγεται στο Νταβός στην Ελβετία.

«Δεν θα συγχωρέσουμε ούτε έναν βασανισμό ή φόνο. Κάθε εγκληματίας θα λογοδοτήσει», είπε ο ίδιος επαναλαμβάνοντας ότι η Ουκρανία επιθυμεί να δικαστούν από ειδικό διεθνές δικαστήριο Ρώσοι πολιτικοί ηγέτες και να δοθούν αποζημιώσεις για την καταστροφή που προκάλεσε στη χώρα η εισβολή της Ρωσίας.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *