Σπιτική ζύμη για πίτσα: Πως φτιάχνεται η ζύμη πίτσας

Σπιτική ζύμη για πίτσα: Πως φτιάχνεται η ζύμη πίτσαςΦτιάξτε σπιτική ζύμη για πίτσα μόνες σας με τον πιο εύκολο τρόπο. Αυτή η ζύμη για σπιτική πίτσα είναι η καλύτερη που έχετε δοκιμάσει.
Είναι απλούστατη και ετοιμάζεται ταχύτητα παρόλο που περιέχει φρέσκια μαγιά αφού δεν απαιτεί φούσκωμα η ζύμη. Η υφή της είναι τραγανή και γίνεται πολύ πιο παρουσιάσιμη και παρεΐστικη όταν ετοιμάζεται τετράγωνη στο μέγεθος του ταψιού για τον φούρνο. Για την σπιτική ζύμη για πίτσα χρειάζομαι…Σπιτική ζύμη για πίτσα: Πως φτιάχνεται η ζύμη πίτσας

Υλικά

225 γρ. αλεύρι (για όλες τις χρήσεις) κοσκινισμένο. -25 γρ. μαγιά (νωπή). -150 ml χλιαρό νερό. -2 κ.σ. ελαιόλαδο. -2-3 πρέζες αλάτι. -1 κοφτή κ.γλ. δενδρολίβανο, ρίγανη ή θυμάρι (προαιρετικά για έξτρα γεύση)

Διαβάστε Επίσης  Κέικ μελιού: Συνταγή για ένα υπέροχο επιδόρπιο για τους φθινοπωρινούς μήνες

Τρόπος Παρασκευής

Ανακατεύω την μαγιά με το νερό και αφού διαλυθεί προσθέτω το λάδι και το αλάτι.

Ρίχνω το μείγμα της μαγιάς και τα μυρωδικά στο αλεύρι και ζυμώνω μέχρι να έχω μία ελαστική ζύμη.

Η δόση είναι αρκετή για ένα μεγάλο τετράγωνο ταψί φούρνου (που φτιάχνει μία μεγάλη και χορταστική πίτσα-ιδανική αν έχω φίλους στο σπίτι) ή για δύο μικρότερες.

Απλώνω την ζύμη στο ταψί (αφού την ανοίξω πρώτα με τον πλάστη) και προσθέτω πρώτα την σάλτσα της προτίμησης μου (βλ. σπιτική σάλτσα ντομάτας) και μετά τα υπόλοιπα υλικά που επιθυμώ (βλ. εύκολη σπιτική πίτσα).

Διαβάστε Επίσης  Πεντανόστιμη τάρτα μήλου με κρέμα αμυγδάλου

Ψήνω την πίτσα σε προθερμασμένο φούρνο σε χαμηλή ράγα στήριξης στους 225-235°C για να γίνει η βάση τραγανή.

Προς το τέλος του ψησίματος μπορώ να τοποθετήσω το ταψί στον πάτο του φούρνου για 5’ 15-20′ περίπου (αναλόγως του φούρνου) για να ψηθεί καλύτερα και να πάρει χρώμα από κάτω.

Σερβίρω την πίτσα ζεστή από το φούρνο.

Σπιτική ζύμη για πίτσα: Πως φτιάχνεται η ζύμη πίτσας

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *