Η Γη της Ελιάς: Πεθαίνουν και τα δυο παιδιά του Δημοσθένη

 

Η Γη της Ελιάς: Πεθαίνουν και τα δυο παιδιά του Δημοσθένη

Η Γη της Ελιάς: Οι εξελίξεις στα επόμενα επεισόδια θα είναι σοκαριστικές αφού πεθαίνουν και τα δύο παιδιά του Δημοσθένη.

 

  • Κάρμα λέγεται Δημοσθένη…και πολλές φορές τις δικές μας τις αμαρτίες τις πληρώνουν οι αθώοι!

Με τον πιο τραγικό τρόπο ο Δημοσθένης πληρώνει τα εγκλήματα που έχει κάνει. Αθώο θύμα ο γιος του Κίμων, που πεθαίνει στην πιο ευτυχισμένη περίοδο της ζωής του. Θρήνος, ερωτηματικά και ένας όρκος εκδίκησης έρχεται για να αλλάξει τα πάντα στη Γη της ελιάς, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μαρίας Μεταξητινού στο περιοδικό TiViSirial.

Ο Κίμων γυρίζει από την παράνομη δουλειά που του ανέθεσε ο πατέρας του και του δηλώνει ότι δεν πρόκειται να ασχοληθεί ξανά ποτέ. Στη συνέχεια αποφασίζει να προχωρήσει τη ζωή του και να σφραγίσει την ευτυχία του με τη Δήμητρα, αλλά η μοίρα τού παίζει το πιο τραγικό παιχνίδι.Η Γη της Ελιάς: Πεθαίνουν και τα δυο παιδιά του Δημοσθένη

Ο Κίμωνας απειλεί τον πατέρα του: «Όχι μόνο δεν αφήνω τη Δήμητρα, αλλά θα την παντρευτώ κιόλας, θέλεις δεν θέλεις», του ξεκαθαρίζει και λίγο αργότερα συναντιέται μαζί της και της κάνει πρόταση γάμου σε ένα όμορφο τοπίο δίπλα στη θάλασσα.

Η Δήμητρα συγκινημένη φοράει το μονόπετρο που της αγόρασε ο Κίμωνας και το αρραβωνιασμένο ζευγάρι δείχνει πιο ερωτευμένο από ποτέ. Την ίδια στιγμή ο Δημοσθένης δεν δέχεται τη Δήμητρα για νύφη του και ο Κίμωνας αποφασίζει να παρατήσει τη δουλειά του και να κάνει ένα δικό του, ανεξάρτητο ξεκίνημα.

 

Κι ενώ πατέρας και γιος βρίσκονται μέσα στο σπίτι μόνοι τους και τσακώνονται για τι θέμα της Δήμητρας, δύο μέλη της συμμορίας του «Κεφάλα» μπουκάρουν και μπροστά στα μάτια του Δημοσθένη πυροβολούν τον Κίμωνα εν ψυχρώ.

Ο Δημοσθένης τρελαίνεται, ενώ ο γιος του αιμορραγεί. Καλεί το ασθενοφόρο και τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο. Τα νέα φτάνουν παντού, η Ασπασία καταρρέει, η Ειρήνη παθαίνει σοκ και ο Στάθης με την Αρετή σπεύδουν στο πλευρό της οικογένειας παραμερίζοντας όσα τους χωρίζουν προκειμένου να συμπαρασταθούν στην Ασπασία που κλαίει απαρηγόρητη.

Το ψέμα για την αυτοκτονία

Ο Δημοσθένης προκειμένου να καλύψει την επίθεση, λέει σε όλους ότι ο Κίμων έκανε απόπειρα αυτοκτονίας. Η Ασπασία το πιστεύει και είναι έξαλλη μαζί του: «Εσύ φταις. Εσύ πίεσες τόσο πολύ το κορώνι μου που το έφτασες σ’ αυτό το σημείο.

Αν του συμβεί κάτι θα σε σκοτώσω, στο λέω», του φωνάζει. Ωστόσο πιο συντετριμμένος από όλους είναι ο Δημοσθένης, ο οποίος γνωρίζει την αλήθεια πίσω από τον τραυματισμό του γιου του και βασανίζεται από τις τύψεις.

Τραγική φιγούρα και η Δήμητρα, η οποία αρνείται να πιστέψει πως ο Κίμωνας αποπειράθηκε να βάλει τέλος στη ζωή του: «Κάτι συμβαίνει, αστυνόμε.

Ο Κίμωνας λίγο πριν μου είχε κάνει πρόταση γάμου. Είμαστε ευτυχισμένοι. Κάναμε σχέδια για τη ζωή μας και μετά πήγε να αυτοκτονήσει; Σε παρακαλώ, θέλω να ξεκινήσεις άμεσα έρευνα για το τι έγινε», τον ικετεύει.

Ο Κίμων εγκεφαλικά νεκρός

Η κατάσταση της υγείας του Κίμωνα επιδεινώνεται ραγδαία στο νοσοκομείο και η Ασπασία με τον Δημοσθένη καλούνται να πάρουν την πιο δύσκολη απόφαση της ζωής τους…

Η είδηση ότι ο Κίμωνας είναι εγκεφαλικά νεκρός συγκλονίζει την οικογένεια, ενώ σε μια στιγμή αδυναμίας, μέσα στη μονάδα εντατικής θεραπείας, ο Δημοσθένης λυγίζει: «Συγγνώμη, γιε μου, συγγνώμη!», του ψιθυρίζει με κλάματα και η Ασπασία απορεί με την κίνησή του.

Την ίδια ώρα ο Κουράκος ερευνά το όπλο της απόπειρας και ανακαλύπτει ότι έχει αποκτηθεί παράνομα. Φίλοι και συγγενείς συμπαραστέκονται στην οικογένεια, με τη Δήμητρα να μη λείπει λεπτό από το νοσοκομείο.

Η κοπέλα στέκεται σε μια γωνιά έτοιμη να καταρρεύσει και η Ασπασία αποφασίζει να σπάσει τον πάγο και την πλησιάζει πρώτη: «Πήγαινε κορίτσι μου να τον δεις», της λέει, δίνοντάς της την άδεια να μπει στον θάλαμο.

Παράλληλα, ο γιατρός τούς ενημερώνει: «Δυστυχώς, δεν υπάρχει ελπίδα, σας προτείνω να προχωρήσετε σε δωρεά των οργάνων του».

Ο Δημοσθένης είναι αρνητικός: «Δεν υπάρχει περίπτωση», ισχυρίζεται, αλλά η Ασπασία θα πάρει την τελική απόφαση: «Ο γιος μας θα το ήθελε, το ξέρω. Θα δώσουμε τα όργανά του να σωθούν άλλοι άνθρωποι», του λέει.

Σπαράζουν στον τελευταίο αποχαιρετισμό

Η πιο δύσκολη στιγμή για όλους φτάνει. Ο Δημοσθένης, η Ασπασία, η Ειρήνη και η Δήμητρα μαζεύονται στην εντατική με σκοπό να αποχαιρετίσουν τον Κίμωνα.

Η Ασπασία λυγίζει από τον πόνο του αποχωρισμού από το παιδί της, η Ειρήνη είναι παγωμένη από το σοκ και η Δήμητρα σπαράζει στο κλάμα. Λίγο αργότερα ο Γιώργης πηγαίνει από το σπίτι του Δημοσθένη και κάνει μια σειρά ερωτήσεων σε όλους, προσπαθώντας να βγάλει άκρη.

Στο σπίτι των Καπερνάρων αρχίζει να συρρέει κόσμος. Η σορός του Κίμωνα βρίσκεται εκεί για να μείνει όπως ορίζει το έθιμο, να ακουστούν τα μανιάτικα μοιρολόγια, να τον κλάψουν και να τον τραγουδήσουν ντυμένο γαμπρό. Παρά τις ενστάσεις του Δημοσθένη, η Ασπασία καλεί τη Δήμητρα στην αγρύπνια του Κίμωνα.

Εκδίκηση και απόπειρα αυτοκτονίας
Στο μεταξύ, ο Δημοσθένης παραδέχεται στον Κωνσταντίνο την αλήθεια: «Εσύ πρέπει να ξέρεις. Ο Κεφάλας σκότωσε τον Κίμωνα, αλλά θα αφήσω να περάσει λίγος καιρός να ξεχαστεί και ήδη από τώρα σχεδιάζω την εκδίκησή μου», του λέει.

Την ίδια ώρα η Ειρήνη βρίσκεται σε απόγνωση μετά τον θάνατο του αδελφού της και κάνει απόπειρα αυτοκτονίας. Η κοπέλα παίρνει χάπια με αποτέλεσμα να καταρρεύσει μπροστά στη Βασιλική. Θα τα καταφέρει ή θα πεθάνουν και τα δύο παιδιά του Δημοσθένη;

 

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *