Αυτό είναι το ιδανικό αντίδοτο στο άγχος που βελτιώνει τη διάθεση κατά 90%

 

Αυτό είναι το ιδανικό αντίδοτο στο άγχος που βελτιώνει τη διάθεση κατά 90%

Αυτό είναι το ιδανικό αντίδοτο στο άγχος που βελτιώνει τη διάθεση κατά 90%

 

Χρόνιο στρες, πίεση λόγω της πανδημίας, απλή ανησυχία πεσμένη διάθεση και κακοκεφιές; Το ιδανικό αγχολυτικό είναι διαθέσιμο και εξίσου αποτελεσματικό σε όλους.

Πρόκειται για το άκουσμα μουσικής όπως εξηγούν οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Βιέννης, το αντίδοτο που μείωσε το στρες κατά τη διάρκεια της πανδημίας σύμφωνα με την έρευνά τους.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε 711 άτομα και έδειξε ότι η μουσική βελτίωσε τη διάθεση, προσθέτοντας στον όγκο των στοιχείων που πρεσβεύουν ότι οι αγαπημένες μας μελωδίες είναι ένα αποτελεσματικό αντίδοτο για το άγχος.

Διαβάστε Επίσης  Η δύναμη της συγχώρεσης: Για ποιο λόγο η εκδίκηση «δε δουλεύει»

Τα ευρήματα δημοσιεύθηκαν στο JAMA Network Open και βασίστηκαν στην ανάλυση των συνηθειών 711 ενηλίκων 24-36 ετών στην Αυστρία και την Ιταλία. Για μια εβδομάδα (1/4 έως 8/5 2020) εν μέσω αυστηρού lockdown ανάφεραν τις δραστηριότητές τους πέντε φορές ημερησίως μέσω μιας εφαρμογής.

 

Η καταγραφή του στρες των συμμετεχόντων καθώς και των μουσικών ακουσμάτων τους και η συνδυαστική τους ανάλυση έδειξε ότι το άκουσμα μουσικής οδήγησε σε μείωση του στρες κατά 8% και βελτίωση της διάθεσης κατά 90%.

Προηγούμενες έρευνες έδειξαν ότι η μουσική έχει έντονη επίδραση σε σώμα και πνεύμα με τα διαφορετικά είδη να έχουν και διαφορετικές επιδράσεις. Τα τραγούδια με γρήγορο ρυθμό αυξάνουν την εγρήγορση και τη συγκέντρωση. Οι χαρούμενοι σκοποί μας κάνουν πιο αισιόδοξους, ενώ οι ήρεμες μελωδίες ηρεμούν το μυαλό, χαλαρώνουν το σώμα και διώχνουν την ένταση της ημέρας.

Διαβάστε Επίσης  Η νούμερο ένα φαντασίωση των ανδρών....

Ενδιαφέρον προκαλεί ότι το μεγαλύτερο αγχολυτικό όφελος από τη μουσική είχαν όσοι βρίσκονταν υπό μεγαλύτερη πίεση και στρες. Το ηρεμιστικό αποτέλεσμα ήταν ακόμη πιο έντονο με τους χαρούμενους σκοπούς και μελωδίες.

 

ygeiamou.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *