Η Γη της Ελιάς: Η Δήμητρα αναλαμβάνει την δολοφονία του Κίμωνα

Ο θάνατος του Κίμωνα φέρνει τα πάνω κάτω στη «γη της ελιάς» κι η Δήμητρα αναλαμβάνει να διαλευκάνει την υπόθεση. Είναι πραγματικά “αυτοκτονία”, όπως ισχυρίζεται ο Δημοσθένης, ή υπάρχει κάτι άλλο;

Ο Κίμωνας πέφτει νεκρός μπροστά στα μάτια του Δημοσθένη. Ο Κεφαλάς έδωσε εντολή θανάτου κι η αποστολή εξετελέσθη. Ο θάνατος του νεαρού Καπερνάρου συγκλονίζει τον Δημοσθένη, ο οποίος όμως καλείται να καλύψει το έγκλημα προκειμένου να μην αποκαλυφθούν οι παρανομίες του.

Έτσι, ο επικίνδυνος άντρας λέει σε όλους στο χωριό ότι ο Κίμωνας έκανε απόπειρα αυτοκτονίας κάτι που προκαλεί θλίψη στη Μάνη. Ο νεαρός μεταφέρεται στα επείγοντα σε τραγική κατάσταση κι η κατάσταση της υγείας του επιδεινώνεται ραγδαία.

Ο Δημοσθένης καταρρέει πάνω από τον εγκεφαλικά νεκρό γιο του και του ζητάει συγγνώμη, ενώ η Ασπασία προσπαθεί να παραμείνει ψύχραιμη. Από την άλλη η Δήμητρα δεν φεύγει λεπτό από δίπλα του και αρνείται να αποδεχτεί ότι έκανε απόπειρα αυτοκτονίας μετά την πρόταση γάμου που είχε προηγηθεί.

Η Δήμητρα αναλαμβάνει την υπόθεση του Κίμωνα και ζητά από τον Κουράκο να ερευνήσουν τον θάνατό του, αφού δεν πιστεύει ότι ο άνθρωπος της ζωής της αυτοκτόνησε. Η Δήμητρα παθαίνει εμμονή με την δολοφονία του Κίμωνα και δε θα αργήσει να αποκαλυφθεί η αλήθεια. Τι θα κάνει όταν μάθεις ποιος κρύβεται πίσω από αυτό;

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *