Παντζαροκεφτέδες με φακές

Παντζαροκεφτέδες με φακές. Ένα υγιεινό γεύμα για τα παιδιά στο σχολείο, για τους vegans ή για τους ανθρώπους που ακολουθούν μία υγιεινή διατροφή.

 

Υλικά

Παντζάρι 300 γρ (3 παντζάρια)
Φακες 300 γρ μαγειρεμένες
Κρεμμυδι 2 μέτρια

Κρεμμυδι 1 φρέσκο
Χυμός ½ λεμόνι
Μαιντανος 2 κ.σ. , ψιλοκομμένο

Βρωμη 70 γρ νιφάδες
Αυγα 1
Σκορδο ½ κ.γ. σε σκόνη

Κάρδαμο ⅓ κ.γ.
Αλατι Κατά βούληση
Πιπέρι Κατά βούληση

 

Εκτέλεση για τους Παντζαροκεφτέδες με φακές

Στην αρχή προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα. Παίρνουμε ένα μεγάλο ταψί φούρνου και απλώνουμε στο ταψί ένα αντικολλητικό χαρτί. Αφήνουμε το ταψί στην άκρη. Ξεκινάμε να καθαρίζουμε τα ωμά παντζάρια και τα τρίβουμε στον λεπτό τρίφτη.

Διαβάστε Επίσης  Ζυμαρικά με ψητά λαχανικά ανάμεικτα

Στην συνέχεια στον λεπτό τρίφτη τρίβουμε και τα κρεμμύδια και βάζουμε τα παντζάρια και τα κρεμμύδια σε ένα μεγάλο μπολ. Περνάμε τις φακές από το μούλτι και τις πολτοποιούμε. Τις προσθέτουμε και αυτές στο μπολ με τα παντζάρια και τα κρεμμύδια.

Επίσης στο μπολ βάζουμε το αυγό, τις νιφάδες βρώμης, το πράσινο μέρος του φρέσκου κρεμμυδιού ψιλοκομμένο, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, το σκόρδο, τον χυμό λεμονιού, το κάρδαμο, το αλάτι και το πιπέρι. Ξεκινάμε να πλάθουμε το μείγμα μας και αφού τα υλικά μας ομογενοποιηθούν ξεκινάμε να πλάθουμε και τα κεφτεδάκια μας.

Διαβάστε Επίσης  Γρανίτα από καφέ

 

Τα πλάθουμε στρογγυλά με μέγεθος όσο ένα καρύδι. Τοποθετούμε τα κεφτεδάκια από παντζάρι στο ταψί με την λαδόκολλα και μεταφέρουμε το ταψί στη μεσαία σχάρα του φούρνου. Ψήνουμε για 30 με 35 λεπτά και απολαμβάνουμε.

 

Tips για τους Παντζαροκεφτέδες με φακές

Οι φακές μπορούν να είναι απλά βρασμένες αντί για μαγειρεμένες. Αντί για 2 μέτρια κρεμμύδια μπορούμε να βάλουμε 4 μικρά.

 

 

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *