Πώς αντιμετωπίζεται η ψύξη

 

Πώς αντιμετωπίζεται η ψύξη

Πώς αντιμετωπίζεται η ψύξη

 

Ο επίσημος όρος για την ψύξη είναι μυαλγία που προκαλείται από παρατεταμένο μυϊκό σπασμό.

Ο πόνος συνήθως εντοπίζεται στον κορμό, με τον αυχένα, την πλάτη, τη μέση και τα πλευρά να είναι τα πιο επιρρεπή σημεία στο σώμα μας. Πρόκειται για ένα πολύ συχνό πρόβλημα υγείας που, παρότι μπορεί να σε ταλαιπωρεί, δε χαρακτηρίζεται ως υψηλού κινδύνου.

Συνήθως υπάρχει μια ευαισθησία στην περιοχή, για παράδειγμα οι άνθρωποι με αυχενικό σύνδρομο είναι πιο επιρρεπείς σε μια ψύξη στον αυχένα ή ψηλά στην πλάτη τους. Η απότομη αλλαγή της θερμοκρασίας ή μια απότομη κίνηση είναι επίσης οι συνήθεις ύποπτοι που προκαλούν τον επώδυνο μυϊκό σπασμό.

 

Πώς μπορείς να προλάβεις την ψύξη;

Εάν γνωρίζεις πως έχεις ευαισθησία και παθαίνεις συχνά ψύξη, φρόντισε να μην εκτίθεσαι σε μεγάλες αλλαγές θερμοκρασίας. Αν, για παράδειγμα, βρίσκεσαι σε θερμαινόμενο εσωτερικό χώρο, κλείσε το κλιματιστικό μισή ώρα πριν βγεις έξω ώστε να είναι μικρότερη η διαφορά της θερμοκρασίας. Η πιο αποτελεσματική συμβουλή; Άρχισε να γυμνάζεσαι τακτικά Η ενδυνάμωση του κορμού και η αύξηση της ελαστικότητας των μυών της περιοχής θα μειώσει τις πιθανότητες να πάθεις ξανά ψύξη.

Διαβάστε Επίσης  ΠΟΥ – Η μετάλλαξη «Δέλτα» άλλαξε τα δεδομένα – Τα εμβόλια από μόνα τους δεν θα τερματίσουν την πανδημία

Κάποιοι άνθρωποι κυκλοφορούν με βρεγμένα μαλλιά σε χαμηλές θερμοκρασίες χωρίς πρόβλημα και άλλοι παθαίνουν πονοκέφαλο ακόμα κι αν κυκλοφορήσουν με στεγνά μαλλιά, αλλά φρεσκολουσμένοι. Δεν υπάρχει απάντηση για το παραπάνω ερώτημα, αφού πιθανότατα το θέμα είναι υποκειμενικό.

Εάν έχεις διαπιστώσει ότι δε σε επηρεάζει το αν θα κυκλοφορήσεις με νωπά ή βρεγμένα μαλλιά στο κρύο ή το αν θα βγεις ιδρωμένη από το γυμναστήριο, τότε μπορείς να συνεχίσεις να το κάνεις. Εάν έχεις συνδυάσει αυτές τις συνήθειες με πόνους στην πλάτη ή στον αυχένα ή με πονοκέφαλο, τότε φρόντισε να στεγνώνεις καλά τα μαλλιά σου πριν βγεις το πρωί ή να λούζεσαι το βράδυ.

Διαβάστε Επίσης  Αντιμετωπίστε τον πονοκέφαλο με φυσικούς τρόπους

Όσο για μετά το γυμναστήριο, είναι έτσι κι αλλιώς καλύτερο να αλλάζεις τα ιδρωμένα ρούχα πριν φύγεις, τόσο για να αποφύγεις την ψύξη όσο και την ανάπτυξη μυκήτων και βακτηρίων που αγαπούν την υγρασία.

 

Πώς αντιμετωπίζεται η ψύξη;

Ανάλογα με την ένταση του πόνου, υπάρχουν πολλοί τρόποι ανακούφισης.

Ένα ζεστό μπάνιο, η επάλειψη με μια θερμαντική αλοιφή ή η χρήση μιας ζεστής κομπρέσας και η λήψη ενός παυσίπονου/αντιφλεγμονώδους χαπιού είναι συνήθως αρκετά για να σε ανακουφίσουν. Εάν ο πόνος εμποδίζει την καθημερινότητά σου, απευθύνσου στον ορθοπεδικό. Αυτός θα επιβεβαιώσει ότι ο πόνος οφείλεται όντως σε μυϊκό σπασμό και θα σου συστήσει τη θεραπεία που θα σε ανακουφίσει.

 

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *