Βέροια: Προφυλακίστηκε η 29χρονη που κατηγορείται πως πέταξε το μωρό της στον Αλιάκμονα

Προσωρινά κρατούμενη κρίθηκε η 29χρονη μητέρα του βρέφους στη Βέροια. Αναμένεται να οδηγηθεί στις φυλακές Διαβατών.

«Αν γυρνούσα το χρόνο πίσω θα το έσωζα» φέρεται να είπε ενώπιον ανακριτή και εισαγγελέα αλλά οι εξηγήσεις της δεν έπεισαν και κρίθηκε προφυλακιστέα.

Η 29χρονη έφυγε από το σπίτι όπου κατοικούσε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, λέγοντας ότι θα πάει σε ρεβεγιόν και πήρε μαζί της την 11 μηνών κόρη της.

Ο δικηγόρος της 29χρονης, Αντώνης Μπιδέρης, ισχυρίζεται ότι έχει ψυχολογικά προβλήματα με την ίδια ωστόσο να αρνείται ακόμα και αυτά και να δηλώνει ότι δεν το σκότωσε εκείνη.

Υποστηρίζει ότι το βρέφος μπουσούλισε και έπεσε στο νερό ενώ εκείνη δεν γνώριζε κολύμπι για να βουτήξει να το σώσει.

Τι υποστηρίζουν οι συγγενείς της

Ο παππούς της κατηγορούμενης κατηγορεί τους φορείς Κοινωνικής Πρόνοιας για ελλιπή φροντίδα, λέγοντας ότι όντως την παρακολουθούσε κοινωνική λειτουργός αλλά όχι στη συχνότητα που θα έπρεπε.

Διαβάστε Επίσης  Θεσσαλονίκη: Υπόθεση αρπαγής δεκάχρονης - Ένοχη για το σύνολο σχεδόν των κατηγοριών η 34χρονη

«Ποιοι κοινωνικοί λειτουργοί; Από τον Αύγουστο είχανε να έρθουνε εδώ; Γιατί δεν ξέρανε; Γνωρίζανε την περίπτωση το παιδιού. Μας λέγανε θα ερχόμαστε κάθε μήνα, μία ή δύο φορές, αλλά ούτε καν πατήσανε, εμείς εδώ δεν έχουμε κοινωνικούς λειτουργούς» δήλωσε ο παππούς της 29χρονης.

Το ίδιο επιβεβαίωσε σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ3 ο αδερφός της 29χρονης λέγοντας ότι σπάνια ερχόταν η κοινωνική λειτουργός για να διαπιστώσει αν μπορεί να φροντίσει το παιδί και πως δεν έκανε άλλη επίσκεψη απο τον περασμένο Αύγουστο.

«Πήρα το κινητό και αφαιρέθηκα – Η μικρή έπεσε στο ποτάμι»

Η κατηγορούμενη μίλησε στο MEGA και ανέφερε ότι οι κατηγορίες που της αποδίδονται είναι ψευδείς και πως αγαπούσε πολύ την κόρη της, επιμένοντας πως το μικρό κορίτσι μπουσούλησε και έπεσε στο ποτάμι, με αποτέλεσμα μετά να μην μπορεί να την βγάλει από μέσα.

Διαβάστε Επίσης  Σεισμός στην Αθήνα – Παπαδόπουλος στο CNN Greece: Δεν αποκλείονται μεγαλύτεροι μετασεισμοί

«Με κατηγορούν για πράγματα τα οποία δεν έχω κάνει. Λένε ότι εγώ σκότωσα το μωρό. Ότι είχα ψυχολογικά προβλήματα και ότι το πέταξα στο ποτάμι. Την αγαπούσα την κόρη μου πάρα πολύ. Η αλήθεια είναι ότι η μικρή μπουσούλησε κι έπεσε στο ποτάμι», είπε αρχικά.

Πρόσθεσε στη συνέχεια:

«Πήγαμε βόλτα στο ποτάμι, είχε ωραία μέρα και την πήγα βόλτα. Και την άφησα κάτω για λίγο. Την είχα στα πόδια μου, μετά την άφησα κάτω και πήρα το κινητό και αφαιρέθηκα και η μικρήέπεσε μέσα στο ποτάμι.Αυτό. Μετά δεν, δεν μπορούσα να την βγάλω από μέσα. Ναι, δεν μπορούσα να πέσω στο νερό να την βγάλω».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *