Χείλη: Πώς θα παραμείνουν βελούδινα στο κρύο

Μια ματιά στο ντουλάπι του μπάνιου είναι αρκετή για να συνειδητοποιήσουμε ότι δίνουμε μεγάλη έμφαση στο πρόσωπο αλλά παραδόξως παραμελούμε άλλα ευάλωτα χαρακτηριστικά μας, που προδίδουν εύκολα το πέρασμα του χρόνου.Χείλη: Πώς θα παραμείνουν βελούδινα στο κρύο

Τι σημασία έχει αν τα χείλη μας είναι τέλεια βαμμένα με το νέο ματ κραγιόν μας αλλά αφυδατωμένα; Καλό είναι λοιπόν να τα φροντίζουμε όλον τον χρόνο, ωστόσο ο χειμώνας, ακόμα και ο ελληνικός, που θεωρείται ήπιος, εντείνει τις ανάγκες τους για θρέψη και προστασία.

Το φιλί της ζωής

Σύμφωνα με έρευνες, τα χείλη θεωρούνται το πιο ερωτικό χαρακτηριστικό του προσώπου και εκλαμβάνονται υποσυνείδητα από το άλλο φύλο ως σημάδι νεότητας και γονιμότητας, γι’ αυτό και τραβούν άμεσα την προσοχή των ανδρών. Δεν είναι να απορεί κανείς που τα fillers υαλουρονικού οξέος είναι μία από τις δημοφιλέστερες θεραπείες.

Παρ’ όλα αυτά, δεν μετράει τόσο το μέγεθός τους, όσο το να είναι βελούδινα, απαλά, περιποιημένα και ενυδατωμένα, κάτι που δεν είναι πάντα αυτονόητο. Τα χείλη είναι μια λεπτή και ευαίσθητη περιοχή του προσώπου, χωρίς σμηγματογόνους αδένες, που εύκολα αφυδατώνεται και «σκάει», ιδίως τον χειμώνα, εξαιτίας του κρύου, του αέρα και της ξηρής ατμόσφαιρας.

Διαβάστε Επίσης  Πέντε κοινοί «ένοχοι» για το λιπαρό δέρμα

Τι επιλέγουμε

Το ιδανικό βάλσαμο έχει ως επί το πλείστον φυσική σύνθεση. Μερικά από τα πιο ευεργετικά συστατικά του είναι τα θρεπτικά έλαια (τζοτζόμπα, ελαιόλαδο, αργκάν), μελισσοκέρι, βούτυρο καριτέ και κακάο, βιταμίνες και επουλωτικοί παράγοντες, όπως αλόη ή εκχύλισμα χαμομηλιού.

Προσοχή!

Μήπως έχετε διαπιστώσει ότι αν και βάζετε λιπ μπαλμ ύστερα από λίγο αισθάνεστε ότι τα χείλη σας είναι και πάλι ξηρά; Το πιθανότερο είναι ότι το λιπ μπαλμ σας περιέχει κάποιο δραστικό συστατικό που προκαλεί αφυδάτωση ή ευαισθησία, όπως μενθόλη, καμφορά, έλαιο ευκαλύπτου ή συνθετικές αρωματικές ουσίες. Επίσης, η παραφίνη είναι ένα… ύπουλο συστατικό, γιατί σχηματίζει μεν ένα προστατευτικό φιλμ που ανακουφίζει άμεσα αλλά δεν επιτρέπει στο δέρμα να αναπνέει, με αποτέλεσμα να γίνεται ακόμα πιο ευαίσθητο. Τέλος, αν έχετε τάση για αλλεργίες, καλό είναι να αποφύγετε τη λανολίνη, η οποία ενίοτε πυροδοτεί εξάρσεις.

Διαβάστε Επίσης  9 έλαια για να βελτιώσετε την εμφάνισή σας σε 7 ημέρες

Η φροντίδα των χειλιών

Αποφεύγουμε να γλείφουμε τα χείλη μας, γιατί καθώς στεγνώνουν αφυδατώνονται
Όποτε αισθανόμαστε στεγνά τα χείλη μας, βάζουμε λιπ μπαλμ. Αν καπνίζουμε, η χρήση του λιπ μπαλμ είναι απαραίτητη, για να προλάβουμε τις ρυτίδες γύρω από το στόμα.
Αναπνέουμε από τη μύτη και όχι από το στόμα.
Αν χρειάζεται, χρησιμοποιούμε έναν αφυγραντήρα, ιδίως το βράδυ που κοιμόμαστε.
Δεν τα δαγκώνουμε με τα δόντια μας. Αντί αυτού κάνουμε απολέπιση με ένα ειδικό προϊόν που θα διώξει τα νεκρά κύτταρα και ταυτόχρονα θα θρέψει σε βάθος τα χείλη. Απλώστε το στα χείλη, τρίψτε τα απαλά μεταξύ τους και αφαιρέστε τα υπολείμματα με ένα χαρτομάντιλο. Τα χείλη σας είναι πλέον πανέτοιμα για άψογη εφαρμογή του κραγιόν.

Χείλη: Πώς θα παραμείνουν βελούδινα στο κρύο

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *