Η Γη της Ελιάς: Η Μυρτάλη καρφώνει τον Δημοσθένη – Κόλαση στη Μάνη

Η Μυρτάλη θα σταθεί η αιτία για να ξεσπάσει η απόλυτη κόλαση ανάμεσα σε Δημοσθένη και Ισίδωρο, στην γη της ελιάς. Ένας νέος πόλεμος ξεκινά, με επίκεντρο την τεράστια περιουσία των Βρεττάκων.

Όταν η Μυρτάλη τα χάνει όλα, τρέχει στην οικογένειά της ικετεύοντας για βοήθεια. Ο Ισίδωρος, τότε, την κοιτάζει στα μάτια και την ρωτά ευθέως που βρήκε τα χρήματα και γιατί προχώρησε σε αυτές τις επικίνδυνες αλλαγές κι επενδύσεις.

Τότε εκείνη λυγίζει και ομολογεί όλη την αλήθεια, αγνοώντας τις συνέπειες: “Μου τα έδωσε ο Δημοσθένης Καπερνάρος, με σκοπό να σας καταστρέψει. Παρασύρθηκα, δε το ήθελα..”, θα πει δακρυσμένη.


Όλοι θα μείνουν άναυδοι! Η Μυρτάλη δίνει στεγνά τον Δημοσθένη Καπερνάρο, βάζοντας σε νέους μπελάδες την οικογένειά της, στην γη της ελιάς. Ο Ισίδωρος, αποφασισμένος να ζητήσει τα ρέστα από τον άνθρωπο που τον κυνηγά διαρκώς, του ζητά να μιλήσουν τετ α τετ.

Οι δυο τους δε θα αργήσουν να πιαστούν στα χέρια, με τους κατοίκους της Αρεόπολης να παρακολουθούν σοκαρισμένοι τις εξελίξεις. Ο Ισίδωρος πληρώνει το μεγάλο αυτό ποσό, ξεχρεώνει και κρατά σφιχτά την περιουσία των Βρεττάκων στα χέρια του.

Φυσικά, η Μυρτάλη τα χάνει όλα με μιας και βυθίζεται στο απόλυτο κενό.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *