«Ποδαρικό» στο 2023 με ανοιξιάτικο καιρό – Η πιο θερμή Πρωτοχρονιά σε Ελλάδα και Ευρώπη

«Ποδαρικό» στο 2023 με ανοιξιάτικο καιρό – Η πιο θερμή Πρωτοχρονιά σε Ελλάδα και Ευρώπη«Ποδαρικό» στο 2023 με ζέστη και ανοιξιάτικο καιρό. Για τη θερμότερη Πρωτοχρονιά στην Ευρώπη, όχι μόνο στην Ελλάδα, κάνουν λόγο οι μετεωρολόγοι.

Σύμφωνα με την πρόβλεψη του Τάσου Αρνιακού, δεν προβλέπεται κάποια σημαντική αλλαγή του καιρό έως την Πρωτοχρονιά.

«Δεν φαίνεται να αλλάζει κάτι οδεύοντας προς την Πρωτοχρονιά. Λίγες βροχές θα σημειωθούν αύριο το βράδυ στα ανατολικά ηπειρωτικά αλλά άνευ σημασίας. Ο καιρός την Πρωτοχρονιά θα είναι ίδιος με των Χριστουγέννων. Δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια ψυχρή εισβολή» τόνισε ο κ. Αρνιακός.

Ο Τάσος Αρνιακός υποστήριξε ακόμη ότι έως τα Θεοφάνεια δεν φαίνεται κάποια αλλαγή. «Μετά θα δούμε τι θα γίνει, καθώς ακόμα δεν έχει «κλειδώσει» μεταβολή του καιρού, σύμφωνα με όσα δείχνουν τα μοντέλα έως τώρα»

Ο ίδιος είπε ότι η διαφορά θερμοκρασίας της τάξεως των 72 βαθμών των ΗΠΑ από την Ευρώπη είναι συνέπεια της κλιματικής αλλαγής.

Διαβάστε Επίσης  Καύσωνας: Νέο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ – Έρχονται 46αρια

Ο μετεωρολόγος, Κωνσταντίνος Λαγουβάρδος με τη σειρά του υπογράμμισε ότι και αυτή την εβδομάδα θα έχουμε θερμοκρασίες που θα φτάνουν σε αρκετές περιοχές τους 20 με 22 βαθμούς, είναι θερμοκρασίες πάνω από τις κανονικές.

«Προφανώς θα διατηρηθούν έως και την Πρωτοχρονιά, ίσως και λίγο πιο μετά. Αυτό που πιστεύουμε ότι θα συμβεί τελικά για τον Δεκέμβριο είναι πως πρόκειται για τους πιο ζεστούς των τελευταίων ετών. Λόγω της κλιματικής αλλαγής περιμένουμε να έχουμε τέτοια φαινόμενα πιο συχνά. Δηλαδή οι περισσότεροι μήνες του χρόνου να παρουσιάζουν μεγάλες θερμοκρασιακές αποκλίσεις όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη και σε ολόκληρο τον κόσμο. Τις περισσότερες ημέρες του Δεκεμβρίου είναι μεγάλες οι αποκλίσεις» τόνισε ο κ. Λαγουβάρδος.

Κλιματική αλλαγή: Προβληματισμός για τις ακραίες διακυμάνσεις του καιρού

Οι ακραίες διακυμάνσεις του καιρού δεν είναι πια ένα σπάνιο φαινόμενο ανά τον πλανήτη. Όπως επισημαίνουν επιστήμονες αυτό έχει να κάνει με την κλιματική κρίση και τις παρεμβάσεις του ανθρώπου στο περιβάλλον. Στη χώρα μας είχαμε τον πιο θερμό Δεκέμβριο των τελευταίων 12 ετών.

Διαβάστε Επίσης  Κοινωνικός Τουρισμός: Ποιοι δικαιούνται δύο voucher - Τι πρέπει να προσέξετε

Πολικό ψύχος στις ΗΠΑ, θερμά Χριστούγεννα στην Ευρώπη. Η κλιματική αλλαγή προκαλεί θερμοκρασιακές ανατροπές και οι επιστήμονες προβληματίζονται.

Ο καθηγητής Φυσικής Περιβάλλοντος, Μιχάλης Πετράκης είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ότι «αυτό που συμβαίνει στις ΗΠΑ και να εύχεστε να μην συμβεί ποτέ στα δικά μας τα μέρη είναι μια κυκλωνική βόμβα. Πρόκειται για φαινόμενα που συμβαίνουν ξαφνικά και για μικρό χρονικό διάστημα και επιδρούν με χαμηλές θερμοκρασίες στο βόρειο ημισφαίριο. Η Ελλάδα δεν πρόκειται να επηρεαστεί από αυτά τα φαινόμενα. Αφενός τα φαινόμενα αυτά είναι αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής και αφετέρου μιας ανθρωπογενούς παρέμβασης στο περιβάλλον».

Αυτό που προκαλεί προβληματισμό είναι η διάρκεια των ακραίων καιρικών φαινομένων, σύμφωνα με τον ίδιο.

 

 

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *