Χάνεις μαλλιά στο λούσιμο; Τι λένε οι ειδικοί

Χάνεις μαλλιά στο λούσιμο; Τι λένε οι ειδικοίΗ αλήθεια είναι πως οι περισσότερες γυναίκες έχουμε μία ιδιαίτερη σχέση με τα μαλλιά μας και τείνουμε να τα προσέχουμε με μεγάλη αφοσίωση.Χάνεις μαλλιά στο λούσιμο; Τι λένε οι ειδικοί

Δεν είναι παράξενο λοιπόν που όλες τρομοκρατούμαστε όταν βλέπουμε τρίχες στο μαξιλάρι μας, το πάτωμα του σπιτιού η στην μπανιέρα μας. Η τριχόπτωση είναι ο φόβος και ο τρόμος μας, ειδικά για τις γυναίκες που περνούν εμμηνόπαυση και είναι μία συνέπεια που ξέρουν πως ενδεχομένως θα πρέπει να αντιμετωπίσουν.

Διαβάστε Επίσης  Καθαρισμός προσώπου: Πόσο σωστά τον κάνετε;

Οι ειδικοί ωστόσο είναι καθησυχαστικοί. “Τόσο οι άντρες όσο και οι γυναίκες χάνουν μαλλιά καθημερινά, χωρίς να το συνειδητοποιούν. Πρόκειται για μία διαδικασία που αποτελεί κομμάτι του κύκλου ανάπτυξης των μαλλιών. Χωρίς αυτήν, ο κύκλος δεν θα επέτρεπε τη γέννηση νέων και υγιών μαλλιών – οπότε ναι, σε αυτήν την περίπτωση, η τριχόπτωση είναι μη ανησυχητική”, αναφέρει η δρ Τάνια Βλαδένη, Δερματολόγος, Διευθύντρια ΕΣΥ, Πανεπιστημιακής Κλινικής στο Νοσοκομείο “Ανδρέας Συγγρός”.

Διαβάστε Επίσης  Σπιτική μάσκα προσώπου με μέλι

Οι ειδικοί διευκρινίζουν μάλιστα πως υπάρχουν πολλοί πιθανοί λόγοι για την πτώση των τριχών, ιδίως κατά τη διάρκεια του λουσίματος.

Χάνεις μαλλιά στο λούσιμο; Τι λένε οι ειδικοί

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *