Εύκολη συνταγή για χριστουγεννιάτικο κορμό χωρίς αλεύρι και αυγά

Εύκολη συνταγή για χριστουγεννιάτικο κορμό χωρίς αλεύρι και αυγά

Υλικά:

350 γρ μπισκότα τύπου digestive
4-5 κουταλιές της σούπας κακάο σε σκόνη
1/4 φλιτζάνι λιωμένο βούτυρο (30 γρ.)
1 φλιτζάνι γάλα (230 ml)
1 φλιτζάνι σαντιγί 33% – 36% (250 ml)
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 φλιτζάνι μασκαρπόνε ή τυρί κρέμα (120 γρ.)

 

Εκτέλεση:

Σπάσε τα μπισκότα στο multi σε μικρότερα κομμάτια και βάλε τα στο multi. “Χτύπησέ” τα για μερικά δευτερόλεπτα μέχρι να γίνουν σκόνη και μετέφερέ τα σε ένα μεγάλο μπολ. Πρόσθεσε το κακάο και ανακάτεψε με μία σπάτουλα. Στη συνέχεια πρόσθεσε και το κακάο και ανακάτεψε πολύ καλά με τα χέρια, μέχρι το μείγμα να γίνει μία συμπαγής ζύμη.

Διαβάστε Επίσης  Χριστουγεννιάτικη κοτόπιτα στεφάνι

Βάλτε τη ζύμη πάνω σε αντικολλητικό χαρτί και άνοιξέ την με τον πλάστη. Το ύψος δεν θα πρέπει να ξεπερνάει το ένα εκατοστό. Κόψτε τις άκρες για να δώσεις καλύτερο σχήμα.

Σε ένα άλλο μπολ βάλτε την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και ανακάτεψε με το μίξερ για μερικά λεπτά μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Πρόσθεσε το τυρί κρέμα και ανακάτεψε ξανά.

Βάλτε τη μισή κρέμα πάνω στη ζύμη που δημιούργησες με τα μπισκότα, το κακάο και το βούτυρο και άπλωσέ την σε όλη την επιφάνεια. Τύλιξε προσεκτικά με τη βοήθεια του αντικολλητικού χαρτιού την ζύμη όπως θα δείς στο βίντεο παρακάτω.

Διαβάστε Επίσης  Αφράτοι κουραμπιέδες, ονειρική απόλαυση!

Βάλε λίγη ακόμα κρέμα στις δύο άκρες του κορμού και τύλικε τον κορμό με το αντικολλητικό χαρτί καλά. Βάλτε το γλυκό να παγώσει στο ψυγείο για τρεις με τέσσερις ώρες.

Μόλις είναι έτοιμο, βγάλε το χαρτί και ξεκίνησε τη διακόσμηση. Πρόσθεσε στο μπολ με την υπόλοιπη μισή κρέμα δύο με τρεις κουταλιές της σούπας κακάο και ανακάτεψε. Άπλωσε την κρέμα με το κακάο εξωτερικά σε όλη την επιφάνεια του γλυκού και διακόσμησε όπως θέλεις, με ζάχαρη άχνη, σαντιγί, κερασάκια, πολύχρωμη τρούφα, μαύρη σοκολάτα ή και άλλα βρώσιμα διακοσμητικά.

mothersblog

Εύκολη συνταγή για χριστουγεννιάτικο κορμό χωρίς αλεύρι και αυγά

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *