Σούπα με κάστανα και μανιτάρια

Γαστρονομικες χριστουγενιάτικες προτάσεις: Σούπα με κάστανα και μανιτάρια

Σούπα με κάστανα και μανιτάρια

Όταν οι δυο πιο δημοφιλείς γεύσεις του χειμώνα συναντιούνται σε ένα πιάτο τότε το αποτέλεσμα είναι
υψηλών γευστικών προδιαγραφών. Φτιάξτε για το γιορτινό σας τραπέζι σούπα με κάστανα και μανιτάρια και οι καλεσμένοι σας θα την απολαύσουν σίγουρα!

Υλικά

50 ml ελαιόλαδο

1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη

500 γρ. φρέσκα μανιτάρια (μικρά άσπρα ή πορτομπέλο), ψιλοκομμένα

120 γρ. κάστανα, έτοιμα καθαρισμένα (πωλούνται σε συσκευασίες σε κενό αέρος, στα μεγάλα σούπερ μάρκετ) ή 300 γρ. κάστανα βρασμένα και καθαρισμένα1 λίτρο νερό με ένα κύβο μυρωδικών 100 ml κρέμα γάλακτος3-4 μικρά φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένο το τρυφερό πράσινο μέρος τουςαλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαβάστε Επίσης  Η βασίλισσα Ελισάβετ μοιράστηκε την αγαπημένη της χριστουγεννιάτικη συνταγή

Εκτέλεση

Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι για 2 λεπτά. Ρίχνετε το σκόρδο και σοτάρετε για ακόμη 1 λεπτό, προσέχοντας να μη μαυρίσει, γιατί θα πικρίσει.

Προσθέτετε τα μανιτάρια, αλάτι και πιπέρι, δυναμώνετε τη φωτιά και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 3 – 4 λεπτά. Ρίχνετε στην κατσαρόλα τα κάστανα και το ζωμό και αφήνετε τα υλικά να πάρουν μια βράση.

Χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοβράζετε τη σούπα για 25 – 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά τα υλικά.

Διαβάστε Επίσης  Τούρτα σοκολάτα κάστανο

Αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά, ρίχνετε την κρέμα γάλακτος λίγο αλάτι και πιπέρι  και ανακατεύετε. Πολτοποιείτε τη σούπα στο μπλέντερ, σε δόσεις για να αποκτήσει όσο το δυνατόν πιο φίνα υφή. Μοιράζετε τη σούπα σε μπολάκια πασπαλίζετε με το το φρέσκο κρεμμυδάκι και σερβίρετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *