Θεσσαλονίκη: Επεισόδια μεταξύ Ρομά και ΜΑΤ έξω από το Ιπποκράτειο για τον 16χρονο

Επεισόδια μεταξύ Ρομά και διμοιρίας των ΜΑΤ σημειώθηκαν έξω από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, με αφρομή τον 16χρονο που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, έχοντας δεχτεί αστυνομικά πυρά κατά την διάρκεια καταδίωξης.Θεσσαλονίκη: Επεισόδια μεταξύ Ρομά και ΜΑΤ έξω από το Ιπποκράτειο για τον 16χρονο

Τι ανέφερε η αστυνομία για τον τραυματισμό του 16χρονου

Νωρίτερα, η Ελληνική Αστυνομία εξέδωσε ανακοίνωση για την καταδίωξη του 16χρονου Ρομά στη Θεσσαλονίκη τα ξημερώματα της Δευτέρας στην οποία περιγράφει όσα συνέβησαν.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ο νεαρός «εφοδιάστηκε με πετρέλαιο δίχως να καταβάλει αντίτιμο και αποχώρησε από πρατήριο υγρών καυσίμων» με τους Αστυνομικούς να τον ακολουθούν με χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων, πραγματοποιώντας συνεχείς επικίνδυνους ελιγμούς για τους υπόλοιπους χρήστες του οδικού δικτύου.

Επίσης, η ανακοίνωση αναφέρει πως «Παραβιάζοντας αλλεπάλληλα φωτεινούς σηματοδότες και ενεργώντας συνεχώς επικίνδυνους ελιγμούς επιχείρησε να εμβολίσει μετωπικά το προπορευόμενο δίκυκλο της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή των αστυνομικών, αγνοώντας εκ νέου τις εντολές τους. Ενόψει του άμεσου κινδύνου, οι αστυνομικοί έκαναν χρήση όπλου (πραγματοποιώντας δύο βολές) επιχειρώντας να ακινητοποιήσουν το όχημα, με αποτέλεσμα ο οδηγός να χάσει τον έλεγχο αυτού, να προσκρούσει σε τοιχίο».

Διαβάστε Επίσης  Σεισμός 3,8 Ρίχτερ στην Κω

Νωρίτερα…

Σε πολύ σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης νοσηλεύεται ο 16χρονος Ρομά που τραυματίστηκε σοβαρά τα ξημερώματα μετά από καταδίωξη με αστυνομικούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ανήλικος υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, καθώς διαπιστώθηκε ότι έφερε τραύμα από σφαίρα στο κεφάλι και νοσηλεύεται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Όλα έγιναν λίγα λεπτά μετά τη 01.00 όταν το Κέντρο της Άμεσης Δράσης δέχθηκε κλήση για οδηγό Ι.Χ. φορτηγού ο οποίος έβαλε καύσιμα σε πρατήριο βενζίνης της οδού Μοναστηρίου και έφυγε χωρίς να πληρώσει. Το όχημα εντοπίστηκε από αστυνομικούς, ωστόσο ο οδηγός δεν σταμάτησε και ανέπτυξε ταχύτητα προκειμένου να διαφύγει.

Διαβάστε Επίσης  «Ήταν ένα μικρό ατύχημα» λέει η γιαγιά του διασωληνωμένου βρέφους που κακοποιήθηκε από τον πατέρα του

Τότε ξεκίνησε καταδίωξη και στο ύψος της Συμμαχικής Οδού, ο 16χρονος επιχείρησε να εμβολίσει το περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ. Στη συνέχεια έπεσαν πυροβολισμοί και το φορτηγάκι εξετράπη της πορείας του και καρφώθηκε πάνω σε τοίχο.

Ο οδηγός του Ι.Χ. φορτηγού μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματισμένος στο νοσοκομείο. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει σαφές από την αστυνομία αν ο 16χρονος οπλοφορούσε και αν ήταν αυτός που άνοιξε πυρ ενάντια στους αστυνομικούς.

Θεσσαλονίκη: Επεισόδια μεταξύ Ρομά και ΜΑΤ έξω από το Ιπποκράτειο για τον 16χρονο

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *