Ενυδατική κρέμα: Οι μύθοι που δεν πρέπει να πιστεύετε: Οι μύθοι που δεν πρέπει να πιστεύετε

Ενυδατική κρέμα: Οι μύθοι που δεν πρέπει να πιστεύετε: Οι μύθοι που δεν πρέπει να πιστεύετε

Οι ενυδατικές κρέμες βελτιώνουν τη λειτουργία και την όψη του δέρματος και αποτελούν ένα από τα βασικότερα προϊόντα στο skincare. Είναι προϊόντα που, όταν εφαρμόζονται, καθυστερούν την εξάτμιση του νερού από την επιφάνεια του δέρματος, συμβάλλοντας έτσι στη διατήρηση της υγρασίας του.Ενυδατική κρέμα: Οι μύθοι που δεν πρέπει να πιστεύετε: Οι μύθοι που δεν πρέπει να πιστεύετε

 

Επιπλέον, απαλύνουν λεπτές γραμμές, θαμπάδα, ξεφλούδισμα κλπ. Για να είναι αποτελεσματικές, θα πρέπει να περιέχουν αποφρακτικά, υγραντικά και μαλακτικά συστατικά. Υπάρχουν πολλές λανθασμένες αντιλήψεις για τις ενυδατικές κρέμες. Προτού επιλέξετε την επόμενη, βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε πως οι παρακάτω πληροφορίες είναι μύθοι.Ενυδατική κρέμα: Οι μύθοι που δεν πρέπει να πιστεύετε: Οι μύθοι που δεν πρέπει να πιστεύετε

 

Μύθος #1 Οι ενυδατικές κρέμες προσφέρουν έξτρα υγρασία στην επιδερμίδα

H επιδιόρθωση και ενυδάτωση του δέρματος συμβαίνει από μέσα προς τα έξω. Οι ενυδατικές κρέμες μπορούν να βοηθήσουν προσωρινά στην ενυδάτωση της επιδερμίδας και να την διατηρήσουν, όμως δεν αποτελούν τον βασικό τρόπο δημιουργίας υγρασίας.

Διαβάστε Επίσης  Μάσκα με ασπράδι αυγού για λαμπερή επιδερμίδα μέχρι τα Χριστούγεννα

Tip: Οι ενυδατικές κρέμες λειτουργούν καλύτερα όταν εφαρμόζονται σε υγρό δέρμα. Αν το δέρμα σας είναι πάρα πολύ ξηρό, σκεφτείτε να εφαρμόσετε μια λεπτή στρώση βαζελίνης πάνω από την ενυδατική κρέμα.

 

Μύθος #2 Όλες οι ενυδατικές κρέμες είναι περίπου ίδιες

Οι ενυδατικές κρέμες χωρίζονται σε διάφορες κατηγορίες: κρέμα, λοσιόν, τζελ, κ.α. Έτσι, μία ενυδατική, μπορεί να διαφέρει πάρα πολύ σε σχέση με κάποια άλλη, εφόσον έχει διαφορετική υφή – άρα και συστατικά.

Tip: Γενικά, οι κρέμες που περιέχουν συστατικά όπως η υαλουρονικό οξύ, λειτουργούν καλύτερα σε ένα ξηρό δέρμα. Πιο λεπτόρρευστες υφές, όπως τα τζελ και oil free κρέμες, είναι κατάλληλες για λιπαρά δέρματα.

 

Μύθος #3 Οι κρέμες είναι πιο αποτελεσματικές από τις λοσιόν

Οι κρέμες είναι πιο παχύρρευστες και κολλώδεις, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι περιέχουν μεγαλύτερα ποσοστά ενεργών συστατικών και είναι αρκετά αποτελεσματικές για τη διατήρηση της υγρασίας. Η κατάλληλη σύνθεση προϊόντων μπορεί να προσφέρει και την κατάλληλη ποσότητα αποτελεσματικών συστατικών, χωρίς αυτό να σημαίνει αύξηση του πάχους της ενυδατικής.

Διαβάστε Επίσης  Πώς μπορώ να φτιάξω φυσικό scrub για το σώμα;

Tip: Όλοι οι τύποι δέρματος χρειάζονται ενυδατική κρέμα. Η κατάλληλη για εσάς είναι εκείνη που θα σας αρέσει στην εφαρμογή αλλά και θα λειτουργεί καλά με την επιδερμίδα σας.

 

Μύθος #4 Τα κεραμίδια είναι το μόνο αποτελεσματικό συστατικό

Αν και τα κεραμίδια είναι απαραίτητα για υγιές δέρμα, υπάρχουν πολλά άλλα αποτελεσματικά συστατικά που βοηθούν στην αποκατάσταση του δέρματος, όπως βαζελίνη, λιπαρά οξέα, γλυκερίνη, ουρία, PCA, γαλακτικό οξύ.

 

Tip: Συστατικά όπως η νιασιμίδη και το γαλακτικό οξύ έχουν αποδειχθεί ότι ενισχύουν την εσωτερική παραγωγή κεραμιδίων στο δέρμα. Μπορείς να βρεις μία φόρμουλα που ίσως έχει μόνο αυτά ή περιέχονται συνδυαστικά με κεραμίδια.

 

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση