Πώς να βρεις τη δύναμη να συγχωρέσεις

Πώς να βρεις τη δύναμη να συγχωρέσεις

Ίσως το μεγαλύτερο πράγμα που μας ταλαιπωρεί στη ζωή είναι να βρούμε τη δύναμη μέσα μας για συγχώρεση.Πώς να βρεις τη δύναμη να συγχωρέσεις

Αλλά πως είναι δυνατόν θα πει κάποιος να συγχωρήσεις κάποιον άνθρωπο που σου έκανε με κάποιο τρόπο κακό, σε έβλαψε και δε σκέφτηκε πρώτα εκείνος την σωματική και ψυχική σου ακεραιότητα; Γιατί να συγχωρήσεις κάποιον άνθρωπο που έσφαλε απέναντι σου και όχι να τον τιμωρήσεις; Γιατί η αλήθεια είναι πως δεν μπορείς να τιμωρήσεις κάποιον άνθρωπο που δεν αντιλαμβάνεται ότι έχει λάθος.

 

Το ότι κάτι ισχύει για την κοινή γνώμη, δε σημαίνει ότι είναι αποδεκτό στον ίδιο βαθμό από κάθε ξεχωριστή οντότητα στον πλανήτη.

Η πιο σωστή αντιμετώπιση λοιπόν, αντί να τιμωρήσεις κάποιον για αυτό που έκανε θα ήταν να του μάθεις γιατί αυτό που έκανε είναι λάθος. Και αυτό ξεκινάει δυστυχώς από τα παιδικά μας χρόνια όταν οι γονείς αντί συνήθως να εξηγήσουν στα παιδιά τους γιατί μια πράξη τους δεν είναι σωστή, προτιμούν να τα βάλουν τιμωρία και τα αφήνουν να σκεφτούν μόνα τους το λάθος που υποτίθεται έκαναν.

Διαβάστε Επίσης  Η μοναξιά είναι σοβαρός εχθρός της υγείας

Με αποτέλεσμα να μην το αντιλαμβάνονται και ποτέ. Απλά μαθαίνουν ξερά ότι μια πράξη είναι λάθος χωρίς να καταλαβαίνουν ποτέ το λόγο που την κάνει λάθος. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα αυτή η λανθασμένη τακτική να εφαρμόζεται και στη μετέπειτα ενήλικη ζωή μας, αλλά να αντικατοπτρίζεται σε μεγαλύτερο βαθμό ακόμα και στην κοινωνία μας.

H καλύτερη και ανώτερη πνευματικά επιλογή για εμάς είναι η συγχώρεση. Mε τη συγχώρεση περνάς το υπέρτατο και πιο δύσκολο μάθημα. Γιατί για να καταφέρεις να συγχωρέσεις κάποιον που σου έκανε κακό, αυτό χρειάζεται μεγάλη δύναμη και δείχνει μεγαλοψυχία. Αν καταφέρεις να δείξεις αγάπη και κατανόηση για τον άνθρωπο που σε έβλαψε, πας ένα βήμα παραπέρα στην πνευματική σου ανάληψη και συνειδητότητα.

Διαβάστε Επίσης  Έχετε ποτέ αναρωτηθεί γιατί οι ανελκυστήρες έχουν καθρέφτες;

Γι’ αυτό λοιπόν κάθε φορά που κάποιος θα σου φερθεί άσχημα προσπάθησε να μπεις στη θέση του.

Γιατί η δύναμη της αγάπης μπορεί να θεραπεύσει και να κλείσει όλες τις πληγές και μόνο ένας άνθρωπος που έχει αγάπη μπορεί να φερθεί με αγάπη σε έναν άλλον άνθρωπο. Αυτοί οι άνθρωποι δε γνώρισαν ποτέ αγάπη. Πως είναι δυνατόν να περιμένουμε λοιπόν από αυτούς να φερθούν με καλύτερο τρόπο, αν δεν ξέρουν τι είναι η αγάπη και οι πράξεις αγάπης γενικά;

 

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *