Άγιοι Ισίδωροι: Επέστρεψε ο πατέρας Δημήτριος Λουπασάκης, μαζί με τον «τίμιο» Σταυρό

Άγιοι Ισίδωροι: Επέστρεψε ο πατέρας Δημήτριος Λουπασάκης, μαζί με τον «τίμιο» ΣταυρόΚανονικά στη θέση του, στο εκκλησάκι των Αγίων Ισιδώρων στο Λυκαβηττό, επέστρεψε ο πατέρας Δημήτριος Λουπασάκης, παρά το τελεσίγραφο του αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου.

Μετά την έντονη συζήτηση που είχαν προκαλέσει οι πράξεις του παπα-Δημήτρη, με αποτέλεσμα να του ζητηθεί να απομακρυνθεί σε άλλο μοναστήρι, εκείνος γύρισε κανονικά στη θέση του.

Μάλιστα, εμφανίστηκε ενώπιον των πιστών για μια ακόμα φορά κρατώντας στα χέρια του τον «τίμιο» Σταυρό του, με τον οποίο αγγίζει τους πιστούς κι εκείνοι θεραπεύονται.

Ο 62χρονος εφημέριος επέστρεψε στη θέση του κηρύσσοντας τον Λόγο του Θεού, όπως ακριβώς έκανε και πριν ξεσπάσει ο ντόρος περί «ψευτοθαυμάτων» και «εργαλειοποίησης» του Σταυρού από μέρος του.

Όπως ανέφερε το Live News εδώ και έναν μήνα βρισκόταν σε εξέλιξη διαπραγμάτευση, με τον πατέρα Απόστολο Καβαλιώτη να εκπροσωπεί τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, ενώ για λογαριασμό του πατρός Δημητρίου, την διαπραγμάτευση είχε αναλάβει γνωστός επιχειρηματίας.

Διαβάστε Επίσης  O καιρός την Κυριακή

Αποφάσισαν να… μην αποφασίσουν

Η σολομώντεια λύση που ανέμεναν οι εκκλησιαστικοί κύκλοι τελικά, φαίνεται ότι δεν χρειάστηκε να δοθεί, καθώς ο πάτερ Δημήτριος όχι μόνο δε μεταφέρθηκε σε άλλο ναό αλλά παρέμεινε στον ίδιο, δίχως να αλλάξει το παραμικρό.

Ωστόσο, αρκετοί είναι εκείνοι οι οποίοι προβληματίζονται με την αλλαγή πλεύσης του αρχιεπισκόπου.

Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος μέχρι πρότινος έλεγε: «Είναι φαινόμενο που ήρθε και θα φύγει. (…) Θα τους δώσω ένα μοναστήρι παλιό στη Βάρη που θα γίνει κανονικό μοναστήρι. Θα έχουν κανόνες, θα πειθαρχούν κάπου. Τους έδωσα περιθώριο λίγων ημερών και περιμένω σε πέντε μέρες απάντηση. Αν πουν ‘μένουμε εδώ’, θα γίνει ό,τι λένε οι κανόνες της Εκκλησίας και ό,τι λένε οι νόμοι του κράτους».

Διαβάστε Επίσης  Οικογενειακή τραγωδία στο Αγρίνιο

Όπως φαίνεται ωστόσο, δεν υπήρξε τελεσίγραφο πέντε ημερών, με τον αρχιεπίσκοπο να εμμένει στη θέση του να λειτουργήσει ως πατέρας με κατανόηση και όχι ως αυστηρός κριτής, παρά το πολυσέλιδο πόρισμα του Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου μετά από έρευνα για τη λειτουργία των Αγ. Ισιδώρων, στο οποίο γίνεται λόγος για αγυρτεία, απιστία και απάτες, πίσω από τα δήθεν, όπως τα χαρακτήριζε, θαύματα.

Πάντως, στη λειτουργία της Κυριακής στο εκκλησάκι των Αγίων Ισιδώρων, πλήθος πιστών που βρέθηκε εκεί, εξέφρασε την ευχαρίστησή του για την επιστροφή του πατέρα Δημητρίου, αναμένοντας με ανυπομονησία το κήρυγμα και τα θαύματα του Σταυρού, με τον ιερέα να μην ξεχνά, στη λήξη της Θείας Λειτουργίας, να στείλει χαιρετίσματα στη μητέρα του στα Χανιά.

in.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *