Καιρός: Ερχεται μπουρινιασμένη η κακοκαιρία «ΕVA» – Πότε θα χτυπήσει την Αττική

Καιρός: Ερχεται μπουρινιασμένη η κακοκαιρία «ΕVA» - Πότε θα χτυπήσει την ΑττικήΦθινόπωρο για τα καλά αυτό το Σαββατοκύριακο μετά από παρατεταμένη περίοδο καλοκαιρίας και θερμοκρασίες που μόνο Νοέμβριο δεν θύμιζαν.

Ο καιρός σήμερα και αύριο «αγριεύει» καθώς ισχυρές καταιγίδες θα πλήξουν τη χώρα πρώτα από τα δυτικά και στη συνέχεια την ηπειρωτική Ελλάδα και τα νησιά του Αιγαίου. Αύριο, το επίπεδο επικινδυνότητας της βροχής λόγω της κακοκαιρίας «EVA», όπως ονομάστηκε, θα είναι κατηγορίας 4.

Μάλιστα, εάν στην Αττική η βροχόπτωση είναι έντονη, δεν αποκλείεται το επίπεδο κινδύνου να αναβαθμιστεί. Οι ειδικοί, πάντως, προειδοποιούν για κατά τόπους πλημμυρικά φαινόμενα εξαιτίας της σφοδρότητας των βροχοπτώσεων.

Πιο αναλυτικά, το ισχυρό κύμα κακοκαιρίας οφείλεται σε βαρομετρικό χαμηλό που κινείται από τη Βόρεια Ιταλία προς τα νοτιοανατολικά. Σύμφωνα με τα προγνωστικά του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η «EVA» θα ξεκινήσει το… πέρασμά της από τα δυτικά.

Διαβάστε Επίσης  Διακοπή Ρεύματος ΔΕΗ : Διακοπές ρεύματος την Τετάρτη (9/8/2023 ) στην Αττική

Από Ιόνιο

Εντονες βροχοπτώσεις και τοπικά ισχυρές καταιγίδες θα επηρεάσουν από τις μεσημεριανές ώρες σήμερα τα νησιά του Ιονίου και γρήγορα θα επεκταθούν στο σύνολο της Δυτικής Ελλάδας.

Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα επεκταθούν στα υπόλοιπα ηπειρωτικά (με εξαίρεση την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη) και στα δυτικά τμήματα της Κρήτης.

Ισχυροί και τοπικά θυελλώδεις νότιοι άνεμοι θα πνέουν στο Νότιο Ιόνιο και το Νότιο Αιγαίο, όπου αναμένεται υψηλός κυματισμός.

Από αργά το βράδυ και κυρίως τις πρώτες ώρες μετά την αλλαγή της ημέρας προς Κυριακή, οι ισχυρές καταιγίδες θα αρχίσουν να επηρεάζουν τον Νομό Αττικής και την πόλη της Αθήνας, καθώς επίσης το νομό και την πόλη της Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε Επίσης  Διακοπή Ρεύματος ΔΕΗ : Διακοπές ρεύματος την Πέμπτη (14/9/2023 ) στην Αττική

Κατά το πρώτο δωδεκάωρο της Κυριακής τα ισχυρά φαινόμενα θα εντοπίζονται κυρίως στη Δυτική, την Ανατολική και Βόρεια Ελλάδα, καθώς και σε αρκετά τμήματα του Αιγαίου. Κατά το δεύτερο δωδεκάωρο της Κυριακής θα επηρεαστούν σημαντικά τα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, η Μακεδονία, τα νησιά του Κεντρικού, Ανατολικού και Νότιου Αιγαίου, καθώς και η Κρήτη.

Αύριο τα φαινόμενα θα είναι κατά περιόδους έντονα στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, ενώ τη Δευτέρα η βελτίωση θα είναι αισθητή σε όλη τη χώρα.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *