9 περίεργα κόλπα για να γλιτώσετε χρήματα στο super market

  • Post category:TIPS

9 περίεργα κόλπα για να γλιτώσετε χρήματα στο super market

Τώρα που οι τιμές έχουν φτάσει…ταβάνι και το καλάθι μας αναστενάζει κάθε φορά που περνάμε τις πόρτες του super market αυτά, τα περίεργα κόλπα θα μας σώσουν!9 περίεργα κόλπα για να γλιτώσετε χρήματα στο super market

Εντάξει, στην Ελλάδα το φαινόμενο “ακρίβεια” μας βασανίζει εδώ και δεκαετίες. Παρόλα αυτά τους τελευταίους μήνες, οι τιμές έχουν ξεπεράσει κάθε μας προσδοκία. Δεν θα αναλύσουμε την τιμή της πατάτας, γιατί τα ξέρετε κι εσείς αλλά τον τελευταίο καιρό, κάθε φορά που φτάνουμε ταμείο στο super market χάνουμε και μαλλιά.

Παρόλα αυτά, υπάρχει λύση. Υπάρχουν μερικά έξυπνα κόλπα που παίζουν με την ανθρώπινη ψυχολογία γύρω από τον καταναλωτισμό και όχι μόνο κι έτσι, θα μας βοηθήσουν τουλάχιστον, να μην κάνουμε άσκοπες αγορές. Υπομονή.9 περίεργα κόλπα για να γλιτώσετε χρήματα στο super market

Πριν πάτε super market πιείτε…νερό

Μια μελέτη στο Πανεπιστήμιο του Tβέντε στην Ολλανδία έδειξε ότι οι άνθρωποι που ήπιαν αρκετό νερό προτού πάνε για ψώνια, αγόραζαν μόνο τα απαραίτητα και όχι άχρηστα πράγματα. Η μόνη λογική εξήγηση που έχουμε σε αυτό, είναι ότι βιαζόντουσαν να πάνε τουαλέτα και δεν είχαν χρόνο να χαζέψουν. Παρόλα αυτά αν πιάνει, θα το δοκιμάσουμε!

 

Χρησιμοποιήστε όσο γίνεται καινούρια χαρτονομίσματα

Άλλη μία μελέτη, έδειξε ότι οι άνθρωποι με παλιά και φθαρμένα χαρτονομίσματα στην τσέπη τους, κατανάλωναν περισσότερα διότι βιαζόντουσαν να τα ξεφορτωθούν. Από την άλλη όταν έχεις ένα καινούριο χαρτονόμισμα, λυπάσαι να το δώσεις, οπότε ίσως να είναι και αυτό μία λύση.

Διαβάστε Επίσης  Tips για να κάνετε τον καφέ σας πιο υγιεινό

 

Με τους πωλητές διατηρήστε…τους τύπους

Σίγουρα πρέπει να είμαστε ευγενικοί με τους πωλητές, όπως και με τους σερβιτόρους και γενικά με κάθε άνθρωπο προσπαθεί να μας εξυπηρετήσει. Παρόλα αυτά, δεν χρειάζεται να γίνουμε και κολλητοί μαζί τους. Οι πωλητές, δεν έχουν καμία όρεξη να γίνουν φίλοι με σένα.

Κατά πάσα πιθανότητα, την στιγμή που εσύ εξιστορείς τα οικογενειακά σου δράματα εκείνοι να σκέφτονται τι ώρα θα φύγουν από την δουλειά να μην ακούνε άνθρωπο. Όμως, θα εκμεταλλευτούν αυτή σου την φιλικότητα για να πουλήσουν παραπάνω πράγματα. Όχι ότι οι ίδιοι νοιάζονται, απλά δέχονται πιέσεις από τους ανωτέρους.

 

Μην χρησιμοποιείτε το καρότσι χωρίς λόγο

Αν είστε από τους ανθρώπους που κάθε φορά που πηγαίνουν σε ένα μεγάλο super market παίρνουν και ένα καρότσι μαζί, χωρίς να είναι σίγουροι αν θα το χρειαστούν καλύτερα να κόψεις αυτήν την συνήθεια. Αν έχεις μαζί σου καλάθι, θα το σκεφτείς πολύ σοβαρά προτού το γεμίσεις χωρίς λόγο.

 

Φοράτε…γόβες

Το συγκεκριμένο κόλπο, λογικά απευθύνεται στις γυναίκες που δεν έχουν συνηθίσει τις γόβες. Αν φοράς γόβες, κουράζεσαι πιο εύκολα οπότε δεν μπορείς να κάνεις και άσκοπες βόλτες στους διαδρόμους. Το χάζεμα, είναι αυτό που μας κάνει να καταναλώνουμε άσκοπα κι αν δεν χαζεύεις, τότε σίγουρα θα πάρεις μόνο όσα είναι πραγματικά ανάγκη να πάρεις.

Τώρα το τι θα σκεφτούν οι υπόλοιποι που θα σε δουν να περιπλανιέσαι με τις γόβες δίπλα από τα τυριά λες και είσαι η κυρία των τιμών, είναι άλλο θέμα.

Διαβάστε Επίσης  Πώς να ξεχωρίσετε ένα γνήσιο μέλι από ένα νοθευμένο

 

 

Μην χρησιμοποιείτε κάρτες

Οι κάρτες μπορεί να μας βολεύουν περισσότερο όμως έχουν ένα μεγάλο κακό. Δεν σου δίνουν μία ρεαλιστική εικόνα για το πόσα χρήματα έχεις. Αν χαλάσεις ένα 20αρικο σε μετρητά, θα δεις ότι θα σου λείψει. Σε κάρτα, μπορεί και να μην το παρατηρήσεις καν.

Αφήστε που πολλές φορές ξεχνάμε πόσα χρήματα έχουμε στις κάρτες μας κι αν δε είναι και πιστωτικές το πρόβλημα είναι ακόμη μεγαλύτερο. Έχε μαζί σου μετρητά, αφού ξέρεις ότι σου φτάνουν λοιπόν!

 

Να μασάτε τσίχλα με άρωμα δυόσμου

Μην μας πάρετε με τις πέτρες προτού διαβάσετε τι θέλουμε να σας πούμε. Πολλές φορές τα καταστήματα παίζουν με τις αισθήσεις μας για να μας προκαλέσουν ψεύτικες ανάγκες. Περνάς έξω από ένα ζαχαροπλαστείο ας πούμε και μυρίζει όλο το τετράγωνο ζάχαρη.

Έτσι και στα σούπερ μάρκετ. Αν θέλεις να γλιτώσεις περιττά έξοδα, ίσως μία λύση να ήταν η τσίχλα. Επιλέξαμε τον δυόσμο, διότι είναι από τις πιο έντονες μυρωδιές. Κι εντάξει, ακόμη κι αν δεν πιάσει θα έχεις ευχάριστη αναπνοή, οπότε χαμένος δεν βγαίνεις!

 

Ψωνίστε σε πολυσύχναστα μαγαζιά

Γενικά είμαστε της άποψης ότι πρέπει να στηρίζουμε τις μικρές επιχειρήσεις. Παρόλα αυτά σύμφωνα με ερευνητές, ένα πολυσύχναστο μαγαζί κάνει τον κόσμο να ψωνίζει λιγότερα, διότι ο πολύς κόσμος τον κουράζει και θέλει να φύγει άρον άρον από εκεί. Εμείς θα συνεχίζουμε να στηρίζουμε τις μικρές επιχειρήσεις μια φορά…

 

πηγή

 

Αφήστε μια απάντηση