Ροχαλητό στα παιδιά: Πότε είναι ανησυχητικό

 

Ροχαλητό στα παιδιά: Πότε είναι ανησυχητικό

Ροχαλητό στα παιδιά: Πότε είναι ανησυχητικό

 

Το προβληματικό ροχαλητό μπορεί συχνά να προκαλέσει κακή ποιότητα ύπνου που οδηγεί σε προβλήματα συμπεριφοράς κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Δεδομένου ότι είναι απίθανο ένας γονέας να μπορεί να παρατηρεί το παιδί του να κοιμάται κάθε βράδυ, αυτά τα συμπτώματα κατά τη διάρκεια της ημέρας μπορεί στην πραγματικότητα να είναι τα πρώτα αισθητά σημάδια. Ωστόσο, πολλοί γονείς δεν σκέφτονται να τα συσχετίσουν με τον προβληματικό ύπνο.

Εάν ένα παιδί ροχαλίζει περισσότερες από τρεις νύχτες την εβδομάδα και εμφανίζει ένα από τα ακόλουθα σημάδια, είναι καιρός να μιλήσετε με έναν παιδίατρο:

Διαβάστε Επίσης  Κάντε το παιδί σας να νιώσει μοναδικό

Αν είναι κουρασμένο αλλά βρίσκεται στην «τσίτα».
Εάν είναι ευερέθιστα, επιθετικά ή ιδιότροπα.

Εάν ονειροπολούν συχνά κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Εάν νυστάζουν υπερβολικά κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Αν είναι δύσκολο να ξυπνήσουν το πρωί, ακόμα κι όταν είχαν πολύ χρόνο για να κοιμηθούν το βράδυ.

Εάν βρέχουν συχνά το κρεβάτι μετά την ηλικία των 9 ετών ή εάν δεν έχουν βρέξει το κρεβάτι και το πρόβλημα επανεμφανίζεται ξαφνικά.
Εάν δυσκολεύονται στο σχολείο ή αντιμετωπίζουν δυσκολία να συγκεντρωθούν.
Εάν αποφασίσετε ότι είναι ώρα να επισκεφτείτε έναν παιδίατρο, ετοιμαστείτε να αναφέρετε ποιες συμπεριφορές έχετε παρατηρήσει.

Διαβάστε Επίσης  Η ψυχική γαλήνη του παιδιού σας είναι εφικτή

Αλλά είναι σημαντικό να εμπιστεύεστε την κρίση σας ακόμα κι αν το παιδί σας δεν ταιριάζει με αυτούς τους ακριβείς δείκτες.

Έτσι, εάν ανησυχείτε για το ροχαλητό ή τα προβλήματα συμπεριφοράς του παιδιού σας, μη διστάσετε να μιλήσετε με τον γιατρό του παιδιού σας.

 

πηγή

Αφήστε μια απάντηση