Καλάθι του νοικοκυριού: Μπαίνει σε ισχύ από τις 2/11 – Πώς θα ενημερώνονται οι καταναλωτές

Καλάθι του νοικοκυριού: Μπαίνει σε ισχύ από τις 2/11 – Πώς θα ενημερώνονται οι καταναλωτέςΣε εφαρμογή μπαίνει από την προσεχή Τετάρτη το «καλάθι του νοικοκυριού» το οποίο και θα περιέχει 51 κατηγορίες προϊόντων ευρείας χρήσης όπως τρόφιμα, καθαριστικά σπιτιού και είδη ατομικής υγιεινής.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά η σχετική Υπουργική Απόφαση για την εφαρμογή του μέτρου για το «καλάθι του νοικοκυριού».

Ουσιαστικά οι καταναλωτές θα μπορούν να πηγαίνουν στο σούπερ μάρκετ και να δουν τα προϊόντα που θα έχουν την ειδική σήμανση από την Πέμπτη.

Πρόκειται για μια ειδική λίστα η οποία και θα περιλαμβάνει 51 κατηγορίες προϊόντων που έχουν υιοθετηθεί από τα σούπερ μάρκετ και όποια επιχείρηση έχει τζίρο πάνω από 90 εκατ. Ευρώ.

Διαβάστε Επίσης  Πρεμιέρα τη Δευτέρα για τις θερινές εκπτώσεις - Πανέτοιμα τα εμπορικά καταστήματα

Οι επιχειρήσεις αυτές, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν περιθώριο μέχρι την Τετάρτη στις 9 το πρωί για να στείλουν τον κατάλογο των προϊόντων στην ηλεκτρονική πλατφόρμα e-katanalotis. Αυτό θα γίνεται αρχικά σε εβδομαδιαία βάση κι αργότερα ανά 15 μέρες.

Όσον αφορά στους καταναλωτές θα έχουν τη δυνατότητα να μπορούν να ενημερωθούν είτε με φυλλάδια, ενώ θα υπάρχει ειδική σήμανση των συγκεκριμένων προϊόντων μέσα στα σούπερ μάρκετ. Ενημέρωση θα υπάρχει και μέσα από τα ηλεκτρονικά καταστήματα των επιχειρήσεων.

Να επισημανθεί ότι τα προϊόντα τα οποία και εντάσσονται στο καλάθι του νοικοκυριού θα ελέγχονται κατά προτεραιότητα από τις αρμόδιες αρχές ως προς τη συμμόρφωση με τις σχετικές αποφάσεις που έχουν ληφθεί.

Διαβάστε Επίσης  Στις 30 Νοεμβρίου εορτάζει ο Άγιος Ανδρέας ο Πρωτόκλητος

Μπορεί πάντως τα προϊόντα να διαφοροποιούνται κάθε φορά που θα ανανεώνεται η σχετική λίστα ενώ η μη αποστολή καταλόγου προϊόντων ή η ελλιπής αποστολή του καταλόγου από τις επιχειρήσεις που είναι υποχρεωμένες να το κάνουν υπόκεινται σε διοικητικό πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ για κάθε ημέρα που καθυστερούν.Καλάθι του νοικοκυριού: Μπαίνει σε ισχύ από τις 2/11 – Πώς θα ενημερώνονται οι καταναλωτές

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *