Μισοφωνία: Η ασθένεια και τα συμπτώματα που λίγοι γνωρίζουν

  • Post category:ΥΓΕΙΑ

Σας εκνευρίζει όταν ο διπλανός σας μασάει τσίχλα; Θέλετε να ξεκινήσετε να σπάτε πράγματα όταν ο άλλος μασουλάει το καπάκι από το στιλό και ακούτε τον ήχο; Δεν είστε παράξενη. Μπορεί να έχετε μισοφωνία!

ΥΓΕΙΑ

Υπάρχουν μερικοί άνθρωποι που εκνευρίζονται πολύ από ήχους όπως το μάσημα της τσίχλας ή το μάσημα του καπακιού ή άλλοι μικροί και αδιάφοροι θόρυβοι γενικά.

 

Φαίνεται πως αυτό το κουσούρι, δεν πρόκειται απλά για κουσούρι αλλά για πρόβλημα υγείας σε μερικές περιπτώσεις.

Λέγεται μισοφωνία και λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν την ύπαρξή της.

Η μισοφωνία περιγράφει το μίσος ενός ανθρώπου για ορισμένους ήχους. Είναι μια διαταραχή που σχετίζεται με το περιεχόμενο της ακουστικής πληροφορίας και όχι με την ένταση ή άλλα χαρακτηριστικά της.

Διαβάστε Επίσης  Προσφέρει το ανθρακούχο νερό ενυδάτωση στο σώμα;

Μάλιστα έχουν γίνει κάποιες μελέτες, όμως ακόμη είναι ελάχιστες και δεν ξέρουμε με σιγουριά πόσους ανθρώπους προσβάλλει.

Βρετανοί επιστήμονες υποστηρίζουν πως η μισοφωνία είναι μία εγκεφαλική διαταραχή. Πιο συγκεκριμένα οι ασθενείς που πάσχουν από μισοφωνία, έχουν υπερδραστηριότητα στο σημείο του εγκεφάλου που περιλαμβάνει τον μηχανισμό ελέγχου των συναισθημάτων. Η υπερδραστηριότητα εστιάζει στους ήχους.

Τα ήπια συμπτώματα της μισοφωνίας είναι η ανησυχία ή να νιώθετε άβολα στο άκουσμα κάποιον ήχων, η έντονη επιθυμία να φύγει ο ήχος και το αίσθημα αηδίας. Αν είναι πιο σοβαρή, τα συμπτώματα μπορεί να είναι η έντονη οργή, ο θυμός, ο πανικός, ο φόβος και η συναισθηματική δυσφορία.

Διαβάστε Επίσης  Κοκκίνισμα στο πρόσωπο: Οι 7 «ένοχες» παθήσεις

Δυστυχώς δεν υπάρχει συγκεκριμένη αντιμετώπιση όσων αφορά την συγκεκριμένη διαταραχή ή τουλάχιστον όχι ακόμη. Όμως προτείνετε να αποχωρείτε από το μέρος με τον δυσάρεστο ήχο ή να προσπαθήσετε να συγκρατηθείτε.

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να τιθασεύσεις τον εαυτό σου, ώστε σε τέτοιες καταστάσεις να μην αντιδρά υπερβολικά.

Κάθε φορά που θα ακούς κάτι που θα σου δημιουργεί αισθήματα οργής να μετράς μέχρι το 10 ή να τραγουδάς το αγαπημένο σου τραγούδι. Ωστόσο αν δεις ότι δεν βελτιώνεται το μίσος, απλά ζήτα συγνώμη και αποχώρησε από το χώρο έως ότου συνέλθεις.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση