Με ένα αβοκάντο και λίγο μέλι θα φτιάξεις την πιο ενυδατική μάσκα

Με ένα αβοκάντο και λίγο μέλι θα φτιάξεις την πιο ενυδατική μάσκαΚαλή η μάσκα προσώπου αλλά και τα χέρια σου έχουν παρόμοια ανάγκη. Και θα την ικανοποιήσεις με την απόλυτη DIY μάσκα χεριών.

ΟΜΟΡΦΙΑ

Καλή η μάσκα προσώπου αλλά και τα χέρια σου έχουν παρόμοια ανάγκη. Και θα την ικανοποιήσεις με την απόλυτη DIY μάσκα χεριών.

Έχουμε την τάση να αμελούμε την επιδερμίδα των χεριών όταν ο καιρός είναι καλός και άρα τους «φέρεται» καλά. Όταν, όμως, οι θερμοκρασίες γίνουν ακραίες και τα χέρια αρχίζουν να σκάνε και να πονούν, τότε είναι που αναλαμβάνουμε δράση. Έλα, παραδέξου το! Αυτό κάνεις κατά κόρον, αλλά πρέπει… να το σταματήσεις.

Τα χέρια μας έχουν ανάγκη από φροντίδα καθημερινά. Φυσικά, εννοώ ότι πρέπει να χρησιμοποιείς κρέμα χεριών, αλλά όχι μόνο! 2 φορές την εβδομάδα καλό είναι να κάνεις μάσκα χεριών, όπως ακριβώς κάνεις στο πρόσωπο. Τα υλικά για να περιποιηθείς την επιδερμίδα των χεριών τα έχεις σίγουρα όλα στο σπίτι, η απόλυτη συνταγή για hand mask βρίσκεται παρακάτω και το μόνο που λείπει είναι ο χρόνος που θα αφιερώσεις στο beauty pampering σου. Καλή απόλαυση!

Διαβάστε Επίσης  Τα θαύματα που κάνει η αλόη στην επιδερμίδα μας

 

Η συνταγή για τη μάσκα χεριών

Τα υλικά που θα χρειαστείς για τη μάσκα χεριών είναι τα εξής:

ώριμο αβοκάντο

1 κουταλιά μέλι

1 κουταλιά ελαιόλαδο

2 κουταλιές πλήρες γιαούρτι

Ανακάτεψε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και άπλωσε την DIY μάσκα στα χέρια. Βάλε λάτεξ γάντια στα χέρια και άσε τη μάσκα να δράσει για 20 λεπτά. Στη συνέχεια, βγάλε τα γάντια, πλύνε τα χέρια και άπλωσε ενυδατική κρέμα. Το πόσο βελούδινο και απαλό θα είναι το δέρμα σου πραγματικά δεν θα το πιστεύεις. Σαν μωρού!

Διαβάστε Επίσης  Συνταγή: Αναζωογονητική μάσκα αλόης για τους μαύρους κύκλους

Τα οφέλη των υλικών της DIY μάσκας στην επιδερμίδα

Το ελαιόλαδο στα παλιά τα χρόνια θεωρείτο «φάρμακο» για το σκασμένο δέρμα. Και παραμένει! Έχει πλούσια ενυδατικά συστατικά, τα οποία θρέφουν την επιδερμίδα, και το ίδιο ακριβώς ισχύει για το μέλι.

Τα οφέλη των υλικών της DIY μάσκας στην επιδερμίδα

Το γιαούρτι έχει επανορθωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, οπότε σε περίπτωση που τα χέρια σου είναι σκασμένα, αμέσως θα νιώσεις ανακούφιση. Όσο για το αβοκάντο; Είναι superfood και για τη διατροφή, αλλά και για το δέρμα σου. Κι αυτό, γιατί προάγει την επούλωση τραυμάτων και ουλών, αυξάνοντας τη σύνθεση κολλαγόνου και μειώνοντας τα κύτταρα της φλεγμονής.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *