Δερβενοχώρια: Βρέθηκε ανθρώπινος σκελετός και χειροβομβίδα σε σπηλιά

  • Post category:ΕΛΛΑΔΑ

Δερβενοχώρια: Βρέθηκε ανθρώπινος σκελετός και χειροβομβίδα σε σπηλιά

Σε θρίλερ εξελίχθηκε η εξόρμηση ομάδας επιστημόνων σε σπηλιά στα Δερβενοχώρια Βοιωτίας. Σε υψόμετρο 650 μέτρων και σε βάθος τουλάχιστον 50 μέτρων, εντόπισαν χειροβομβίδα αλλά και ανθρώπινα οστά!Δερβενοχώρια: Βρέθηκε ανθρώπινος σκελετός και χειροβομβίδα σε σπηλιά

Αντικρίζοντας τα ανθρώπινα οστά και τη χειροβομβίδα στη σπηλιά στα Δερβενοχώρια, οι σπηλαιολόγοι ειδοποίησαν άμεσα την Εφορία Παλαιοανθρωπολογίας και Σπηλαιολογίας του Υπουργείου Πολιτισμού και αυτή το αστυνομικό τμήμα Τανάγρας Βοιωτίας που με τη σειρά του κινητοποίησε την πυροσβεστική υπηρεσία.

Διαβάστε Επίσης  Οι ιεράρχες στο Σύνταγμα

Στην επιχείρηση, σύμφωνα με το LamiaReport.gr, συμμετείχαν 14 άτομα, εκ των οποίων τα 6 από την ειδική ορειβατική ομάδα της 7ης ΕΜΑΚ, ενώ στο σημείο έφτασε και ο Περιφερειακός Διοικητής Π.Υ. Στερεάς Ελλάδας, Αρχιπύραρχος, Κωνσταντίνος Θεοχαρόπουλος.Δερβενοχώρια: Βρέθηκε ανθρώπινος σκελετός και χειροβομβίδα σε σπηλιά

Τελικά, ενημερώθηκαν ότι τα οστά, που ήταν τμήματα ανθρώπινου κρανίου, της κάτω γνάθου, καθώς και κόκκαλα πιθανότατα από τα κάτω άκρα, συλλέχθηκαν από την ίδια Υπηρεσία που έχει ως έργο την προστασία, ανάδειξη και διαχείριση των σπηλαίων και των παλαιοντολογικών καταλοίπων που συνδέονται με την ανθρώπινη ύπαρξη.

Διαβάστε Επίσης  Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για την πρόσληψη 1.500 ειδικών φρουρών στην ΕΛ.ΑΣ.

Στο σημείο βρέθηκαν και πυροτεχνουργοί του στρατού, κρίθηκε όμως επικίνδυνη η μεταφορά ή η εξουδετέρωση της χειροβομβίδας στον χώρο που βρέθηκε, και αποφασίσθηκε η σφράγιση του σπηλαίου.

 

πηγή

Αφήστε μια απάντηση