Γιατί πρέπει να τρώτε ένα αυγό πριν κοιμηθείτε;

  • Post category:FITNESS

Γιατί πρέπει να τρώτε ένα αυγό πριν κοιμηθείτε;

Σύμφωνα με τα όσα λέει ο φυσιοπαθητικός ιατρός Nick Bitz στο περιοδικό Well + Good, η κατανάλωση αυγού το βράδυ (καλύτερα βραστό, ποσέ ή τηγανισμένο μόνο από την κάτω πλευρά) σε βοηθάει να κοιμάσαι καλύτερα.Γιατί πρέπει να τρώτε ένα αυγό πριν κοιμηθείτε;

FITNESS

Συγκεκριμένα λίγη πρωτεΐνη το βράδυ πριν πας για ύπνο βοηθάει στην εξισορρόπηση του σακχάρου στο αίμα κατά τη διάρκεια της νύχτας. Κάτι πολύ σημαντικό κυρίως για τις γυναίκες, αφού είναι ιδιαίτερα ευαίσθητες στη ρύθμιση της γλυκόζης.

Διαβάστε Επίσης  Περιττά κιλά; Βοηθήστε το μυαλό, για να αλλάξει το σώμα!

Όταν η γλυκόζη είναι απορρυθμισμένη, το σώμα παράγει κορτιζόλη (την ορμόνη του στρες), η οποία μπορεί να σε ξυπνήσει.

 

Αν τώρα έχεις ενδοιασμούς για την καθημερινή κατανάλωση εξαιτίας της ενοχοποίησής τους για την αύξηση της χοληστερίνης, σύμφωνα με έρευνες η χοληστερόλη του αυγού επηρεάζει ελάχιστα τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα.Γιατί πρέπει να τρώτε ένα αυγό πριν κοιμηθείτε;

Μάλιστα τα αυγά έχουν αρκετή ποσότητα λεκιθίνης. Η λεκιθίνη αποτελεί ένα λιπίδιο που προστατεύει από τη χοληστερίνη, αφού λειτουργεί ως αντίβαρο, με αποτέλεσμα η αύξησή της να ελαχιστοποιείται.

Διαβάστε Επίσης  Βούτυρο κακάο για σέξι λάμψη στο δέρμα χωρίς ραγάδες και ρυτίδες!

Κατά συνέπεια, εφόσον ακολουθείς μια υγιεινή διατροφή (το κόκκινο κρέας και τα επεξεργασμένα λιπαρά σε βλάπτουν περισσότερο), μπορείς να συμπεριλάβεις τα αυγά σε αυτήν.

 

πηγή

Αφήστε μια απάντηση