Η Γη της Ελιάς: Το κειμήλιο που κληρονομεί ο Μάνος από τον Ιάκωβο

Κι όμως, ο Ιάκωβος μπορεί να αφήνει όλη του την περιουσία στην Ιουλία, όμως δεν ξεχνά τον ανιψιό του τον Μάνο, στην γη της ελιάς. Ο θάνατός του και η διαθήκη σκάνε σαν βόμβα στην οικογένεια Βρεττάκου.

Η ΓΗ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ

Ο Ιάκωβος, γνωρίζοντας πως θα πεθάνει, πήρε κάποια δραστικά μέτρα. Άφησε κάποια γράμματα στους ανθρώπους που αγάπησε πολύ, εξηγώντας πτυχές του εαυτού του που λίγοι ήξεραν.

Ένα τέτοιο γράμμα φτάνει και στα χέρια της Αθηνάς, η οποία πέφτει από τα σύννεφα, μόλις το διαβάζει. Ο Ιάκωβος έχει φύγει από τη ζωή και ο πόνος όλων είναι τεράστιος.. Τι αφήνει στον καθένα ξεχωριστά;

Η Γη της Ελιάς: Η Ιουλία χωρίζει με τον Κουράκο οριστικά και αμετάκλητα

Ο Λυκούργος διαβάζει τη διαθήκη και όλοι πέφτουν από τα σύννεφα! Ο Ιάκωβος έχει αφήσει όλη του την περιουσία στην Ιουλία. Το σπίτι του στην Ισπανία, ανήκει στον Στέφανο Καπερνάρο, γεγονός που ενοχλεί αρκετά την οικογένεια.

Η Γη της Ελιάς: Το κειμήλιο που κληρονομεί ο Μάνος από τον Ιάκωβο

Η Μυρτάλη και ο Ισίδωρος δεν παίρνουν τίποτα. Μόνον ο Μάνος ευνοείται -κατά κάποιον τρόπο- απόν την περιουσία του Ιάκωβου, στην γη της ελιάς. Ο αγαπημένος του θείος τού αφήνει το δαχτυλίδι – ορόσημο της οικογένειας.

Επομένως, ο Μάνος κερδίζει μόνο αυτό από τον θείο του. Ποια θα είναι η αντίδραση της οικογένειας, μόλις αντιληφθεί πως ο Ιάκωβος παίζει με τα… νεύρα τους, ακόμη και τώρα που είναι νεκρός;

πηγή

Αφήστε μια απάντηση