Ένα “ψεύτικο” χαμόγελο μπορεί να μας αλλάξει τη διάθεση

Ένα "ψεύτικο" χαμόγελο μπορεί να μας αλλάξει τη διάθεσηΌταν κανείς νιώθει χαρούμενος, χαμογελάει. Αλλά, σύμφωνα με μια νέα επιστημονική έρευνα, ισχύει και το αντίστροφο: αν κάποιος σκοπίμως “φορέσει” ένα χαμόγελο, κινητοποιώντας ανάλογα τους μυς του προσώπου του, μπορεί με αυτό τον τρόπο να βελτιώσει την ψυχική διάθεσή του. Με άλλα λόγια, η σχέση χαμόγελου-ευδιαθεσίας είναι αμφίδρομη.Ένα “ψεύτικο” χαμόγελο μπορεί να μας αλλάξει τη διάθεση

 

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Πρόσφατα σε έρευενα διαπιστώθηκε ότι όσοι είχαν επί τούτου “φορέσει” ένα χαμόγελο στο πρόσωπό τους, μιμούμενοι χαμογελαστά πρόσωπα σε φωτογραφία, δήλωσαν στη συνέχεια ότι εμφάνιζαν μεγαλύτερη βελτίωση της ψυχικής διάθεσής τους.

Διαβάστε Επίσης  7 τροφές που βελτιώνουν τη διάθεση και διώχνουν το άγχος

Η επίδραση του “φορεμένου” χαμόγελου, σύμφωνα με τους ερευνητές, δεν είναι αρκετά δυνατή για να ξεπεράσει κάτι τόσο ισχυρό όσο η κατάθλιψη, αλλά είναι αρκετή για να κάνει κάποιον να νιώσει καλύτερα.

Νιώθουμε συναισθήματα τόσο συχνά που ξεχνάμε πόσο θαυμαστή είναι αυτή η ικανότητά μας. Όμως χωρίς συναίσθημα δεν υπάρχει ούτε πόνος ούτε ευχαρίστηση, ούτε δυστυχία ούτε ευτυχία, ούτε τραγωδία ούτε δόξα στην ανθρώπινη κατάσταση.

Διαβάστε Επίσης  6 εντυπωσιακά οφέλη του ευκαλύπτου για την υγεία

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *