Ετσι θα απομακρύνουμε από τα μαλλιά μας το καυσαέριο και τη ρύπανση

Ετσι θα απομακρύνουμε από τα μαλλιά μας το καυσαέριο και τη ρύπανσηΕτσι θα απομακρύνουμε από τα μαλλιά μας το καυσαέριο και τη ρύπανση

Ρεαλιστικά μιλώντας, δεν μπορούμε να εξασφαλίσουμε ότι τα μαλλιά μας δε θα εκτίθενται καθημερινά στο καυσαέριο και τη ρύπανση.

ΜΑΛΛΙΑ

Μπορούμε όμως να τα θωρακίσουμε έτσι ώστε να αντιστέκονται στις αρνητικές επιπτώσεις τους. Ετσι ακολουθούμε τα παρακάτω βήματα για τη σωστή προστασία και ενδυνάμωση των μαλλιών μας.

#1 Μία φορά τον μήνα λουζόμαστε με ένα σαμπουάν αποτοξίνωσης

Ωστόσο πρέπει να σέβεται την ισορροπία του τριχωτού και ταυτόχρονα να περιέχει συστατικά που απομακρύνουν τους ρύπους από τα μαλλιά και προλαμβάνουν την προσκόλλησή τους στην τρίχα και στο τριχωτό. Τέτοια συστατικά είναι για παράδειγμα ο ενεργός άνθρακας, το ισχυρά αντιοξειδωτικό εκχύλισμα μέντας και το αιθέριο έλαιο ευκάλυπτου.

Τι αποφεύγουμε: Το καθημερινό λούσιμο μπορεί να φρεσκάρει τα μαλλιά μας και να μυρίζουν όμορφα. Ωστόσο καλό είναι να το αποφεύγουμε γιατί θα κάνει το τριχωτό και την τρίχα ακόμα πιο ευαίσθητα. Αν νιώθουμε ότι δεν είναι καθαρά, χρησιμοποιούμε dry shampoo ανάμεσα σε δύο λουσίματα.

Διαβάστε Επίσης  Μυστικά ομορφιάς μόνο για νύφες!

#2 Προστατεύουμε την τρίχα

Ενισχύουμε καθημερινά την άμυνα των μαλλιών μας απέναντι στις εξωτερικές επιθέσεις, με μια ενυδατική κρέμα που δεν ξεπλένεται. Η δράση της θα σφραγίσει τα «ανοίγματα» στην επιφάνεια της τρίχας χαρίζοντάς της απαλότητα και λείανση.

#3 Προσφέρουμε ενισχυμένη θρέψη

Μετά το λούσιμο, επιλέγουμε μια μάσκα θρέψης ώστε να ενισχύσουμε όλο το μήκος της τρίχας και ιδιαίτερα τις άκρες της από τις ελεύθερες ρίζες. Η σύνθεση θα αναπληρώσει την υγρασία και τα πολύτιμα συστατικά που χρειάζεται ώστε να ανακτήσει τη λάμψη και την απαλότητά της.

#4 Βουρτσίζουμε τα μαλλιά μας κάθε βράδυ

Η διαδικασία οξυγονώνει το τριχωτό, ανανεώνει τα κύτταρα και μοιράζει ομοιόμορφα τα φυσικά του έλαια στο κεφάλι αλλά και στο στέλεχος της τρίχας. Επιπλέον, αφαιρεί ένα μέρος από τα υπολείμματα της ρύπανσης που έχουν προσκολληθεί στα μαλλιά μας κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Διαβάστε Επίσης  DIY μάσκα για βαμμένα μαλλιά που θα λατρέψετε

Τι να προσέξουμε: Αν τα μαλλιά μας είναι πολύ μπερδεμένα ή αν είναι σγουρά, απλώνουμε έναν ορό ή λαδάκι και τα χτενίζουμε προσεκτικά με μία χτένα με αραιά δόντια.

#5 Τα πιάνουμε σε σινιόν

Είναι καταλυτικό tip για την υγεία των μαλλιών και του τριχωτού, ιδιαίτερα αν μετακινούμαστε με μηχανάκι ή ποδήλατο ή και με τα πόδια, σε περιοχές που τα ποσοστά ρύπανσης είναι υψηλά, όπως πχ. στο κέντρο.

Τι κάνουμε: Απλώνουμε μία προστατευτική σύνθεση με φίλτρα UV και μαζεύουμε τα μαλλιά μας σε ένα σινιόν ή πλεξίδα. Εναλλακτικά φοράμε ένα καπέλο.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *