Τι σκύλο να επιλέξετε για μέσα στο σπίτι

 

Τι σκύλο να επιλέξετε για μέσα στο σπίτι

Τι σκύλο να επιλέξετε για μέσα στο σπίτι

 

Αν σκέφτεστε να πάρετε σκύλο αλλά δεν έχετε κήπο, κανένα πρόβλημα.

Υπάρχουν σκυλάκια που μπορούν άνετα να ζήσουν μέσα στο διαμέρισμα ευτυχισμένα επειδή είναι δίπλα μας και μοιράζονται μαζί μας κάθε στιγμή της ημέρας.

Για να επιλέξετε ωστόσο τον σκύλο που θα βάλετε μέσα στο σπίτι σας, πρέπει σε πρώτη φάση να απαντήσετε σε αυτά τα δύο ερωτήματα σχετικά με τα χαρακτηριστικά του.

 

Μικρόσωμος ή μεγαλόσωμος σκύλος;

Πολλοί ιδιοκτήτες σκύλων πιστεύουν ότι κατάλληλα για να ζήσουν μέσα σε διαμέρισμα είναι μόνο τα μικρόσωμα σκυλάκια.

Ωστόσο, πρέπει να γνωρίζετε ότι όσο πιο μικρός ένας σκύλος τόσο περισσότερη ενέργεια έχει. Αυτό σημαίνει ότι θα του είναι δύσκολο να κάτσει ήσυχος μέσα στο σπίτι και θα χρειάζεται μεγάλες βόλτες για να κουραστεί.

Διαβάστε Επίσης  10 τροφές που είναι τοξικές για τον σκύλο σας

Τα μεγαλόσωμα σκυλιά μπορεί να μοιάζουν εκ πρώτης όψεως μία κακή επιλογή για μέσα στο διαμέρισμα, όμως δεν είναι πάντα έτσι.

Φυλές, όπως τα Λαμπραντόρ και οι ποιμενικοί, είναι γενικά νωχελικά σκυλιά που μπορούν να τεμπελιάζουν για ώρες μπροστά στο τζάκι και να τους αρκούν δύο μισάωρες βόλτες τη μέρα, για να διοχετεύσουν την ενέργειά τους.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα με τα μεγαλόσωμα σκυλιά είναι το μπάνιο στη μπανιέρα, όμως σε εξειδικευμένα online pet shop μπορείτε να βρείτε και σαμπουάν για σκύλους για στεγνό καθάρισμα, ώστε τουλάχιστον το χειμώνα να αποφεύγετε όσο μπορείτε την περίπλοκη διαδικασία του πλυσίματος του σκύλου σας.

Διαβάστε Επίσης  Όσοι έχουν σκύλο ζουν περισσότερα χρόνια

 

Μακρύτριχος ή κοντότριχος σκύλος;

Μπορεί οι μακρύτριχες φυλές μπορεί να σας φοβίζουν επειδή φοβάστε ότι θα γεμίσουν το σπίτι τρίχες ειδικά το καλοκαίρι, όμως πρέπει να ξέρετε ότι η ποσότητα της τρίχας είναι ίδια με τα κοντότριχα σκυλιά.

Επιπλέον, τα σκυλιά με μακριά τρίχα έχουν το καλό ότι χτενίζονται με μεγάλη ευκολία, αν αγοράσετε από ένα pet shop μία ειδική βούρτσα για σκύλους. Η τρίχα γίνεται μπάλα και μπορεί να μαζευτεί εύκολα με την ηλεκτρική σκούπα.

Αντίθετα, οι σκύλοι με κοντή τρίχα μαδάνε ακανόνιστα και είναι πολύ δύσκολο να χτενιστούν, για να απομακρυνθούν οι περιττές τρίχες, οι οποίες διασκορπίζονται παντού.

 

 

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *