Άλλος ένας λόγος να τρώτε ρεβίθια

Άλλος ένας λόγος να τρώτε ρεβίθιαΤο σούπερ ωφέλιμο αυτό όσπριο βοηθά στη μείωση της χοληστερίνης και στην υγεία της καρδιάς.
Υπάρχει τρόπος να μειώσετε την πιθανότητα αυξημένης χοληστερίνης και καρδιαγγειακών προβλημάτων στο μέλλον με μια ακόμη προσθήκη στο πλαίσιο υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής: τα ρεβίθια. Άλλος ένας λόγος να τρώτε ρεβίθια

Τα ρεβίθια αποτελούν ένα από τα πιο υγιεινά όσπρια, με μελέτη του Πανεπιστημίου της Τασμανίας στην Αυστραλία να έχει δείξει ότι οι άνθρωποι που έτρωγαν περίπου μισή κούπα την ημέρα, κατάφερναν να μειώσουν τα επίπεδα της κακής (LDL) χοληστερόλης περίπου 5% και την ολική χοληστερίνη 3% μέσα σε 12 εβδομάδες.

Διαβάστε Επίσης  Μακροζωία: Αυτά είναι τα τρόφιμα που αγαπούν την καρδιά και μακραίνουν τη ζωή

Με αυτή την απλή αλλαγή στη διατροφή μας, αυξάνουμε την ποσότητα οσπρίων και φυτικών ινών που καταναλώνουμε μέσα σε μια εβδομάδα και ταυτόχρονα μειώνουμε τα κορεσμένα λιπαρά, αφού βάζουμε τα ρεβίθια στο πιάτο έναντι κρέατος ή κάποιας άλλης βλαβερής τροφής.

Οι συμμετέχοντες στην εν λόγω μελέτη κατανάλωναν 7 επιπλέον γραμμάρια διαιτητικών φυτικών ινών την ημέρα, ρίχνοντας ακόμα περισσότερο την κακή χοληστερόλη, συν του ότι ένιωθαν περισσότερο χορτάτοι και τσιμπολογούσαν λιγότερο.Άλλος ένας λόγος να τρώτε ρεβίθια

Διαβάστε Επίσης  Γίγαντες λεμονάτοι με ψάρι στο φούρνο

Για να λαμβάνετε την καθημερινή απαιτούμενη δόση, προσθέστε ρεβίθια πουρέ για να κάνετε τη σούπα σας πιο πηχτή, σοτάρετέ τα με λίγο ελαιόλαδο και μπαχαρικά σαν συνοδευτικό πιάτο ή ανακατέψτε τα με τα ζυμαρικά σας.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *