Κάθε πότε πρέπει να καθαρίζετε τα αυτιά του σκύλου σας

  • Post category:PET

Κάθε πότε πρέπει να καθαρίζετε τα αυτιά του σκύλου σαςΌσοι έχουμε ζωάκια στο σπίτι μας, συχνά δεν δίνουμε την απαραίτητη σημασία στον καθαρισμό των αυτιών του κατοικίδιου μας.Κάθε πότε πρέπει να καθαρίζετε τα αυτιά του σκύλου σας

Παρόλα αυτά είναι πολύ σημαντικό καθώς πρέπει να προλάβουμε προβλήματα που μπορούν να δημιουργηθούν, όπως ωτίτιδα από παράσιτα και μικρόβια.

Ορισμένα κατοικίδια έχουν φυσικά υγιή, καθαρά αυτιά, ενώ άλλα απαιτούν τακτικό καθαρισμό αυτιών για να αποτρέψουν τη συσσώρευση σκόνης αλλά και υγρασίας που μπορούν να οδηγήσουν σε λοιμώξεις του αυτιού.

Διαβάστε Επίσης  Ανοιξιάτικες αλλεργίες στα σκυλιά

Μπορείτε και μόνοι σας να αξιολογήσετε την κατάστασή τους, κάνοντας απαλά μασάζ στα αυτιά τους.
Το πρώτο σημάδι μιας ωτίτιδας είναι το ξύσιμο του κεφαλιού. Άλλο σημάδι είναι η οσμή ή το περιστασιακό κούνημα του κεφαλιού.

Η συχνότητα του καθαρισμού εξαρτάται από τη φυλή, την δραστηριότητα, την ηλικία και την παραγωγή κεριού του αυτιού τους. Στα περισσότερα σκυλιά με υγιή αυτιά ένας καθαρισμός μία φορά το μήνα είναι αρκετός.

Διαβάστε Επίσης  Πώς θα αποφύγεις τη θερμοπληξία του σκύλου ή της γάτας σου

Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει ο καθαρισμός των αυτιών να βλάψει την ικανότητα αυτό-καθαρισμού τους.Κάθε πότε πρέπει να καθαρίζετε τα αυτιά του σκύλου σας

πηγή

Αφήστε μια απάντηση