Πως συνδέεται η ψυχική μας υγεία με τα παράξενα όνειρα που βλέπουμε;

Πως συνδέεται η ψυχική μας υγεία με τα παράξενα όνειρα που βλέπουμε;Aρκετές φορές ξυπνάμε στη μέση της νύχτας από ένα παράξενο όνειρο που βλέπουμε και είτε μας τρομάζει, είτε μας προβληματίζει και αναρωτιόμαστε γιατί το είδαμε και τι μας συμβαίνει.Πως συνδέεται η ψυχική μας υγεία με τα παράξενα όνειρα που βλέπουμε;

Μπορεί να ονειρευτούμε ότι τρέχουμε γυμνοί στο δρόμο και νιώθουμε ντροπή ή να δούμε ακόμη και ότι σκοτώσαμε κάποιον και αυτό μας προκαλεί φόβο για την αποτρόπαια πράξη μας.

Τι είναι όμως αυτό που μας κάνει να βλέπουμε παράξενα όνειρα ή και εφιάλτες; Αν και οι ακριβείς μηχανισμοί πίσω από τα όνειρα δεν είναι πλήρως κατανοητοί, πιστεύεται ευρέως ότι τα όνειρα χρησιμεύουν ως μέσο για την εδραίωση της μνήμης.

Διαβάστε Επίσης  Μηνιγγίτιδα: Τι είναι και ποια τα συμπτώματα

Πάνω σε αυτή την αρχή βασίστηκε η η θεραπεύτρια και ειδικός στα όνειρα Leslie Ellis, Ph.D., που πιστεύει ότι τα όνειρα προέρχονται από «ένα συνδυασμό των συναισθημάτων μας, του περιβάλλοντός μας και, σε κάποιο βαθμό, των πραγμάτων που συναντήσαμε κατά τη διάρκεια της ημέρας».

Μπορεί λοιπόν να επηρεαστήκαμε από μια ταινία που είδαμε, από μια είδηση που διαβάσαμε, από ένα νέο που ακούσαμε ή ένα γεγονός που βιώσαμε κατά τη διάρκεια της ημέρας και ακριβώς αυτά, τροφοδοτούν στη συνέχεια και τα όνειρά μας. Όλα αυτά λοιπόν, επηρεάζουν το υποσυνείδητό μας και βάζουν τον εγκέφαλό μας να δημιουργήσει όνειρα τα οποία βλέπουμε την αμέσως επόμενη φορά που θα κοιμηθούμε

Διαβάστε Επίσης  Ποιους κινδύνους εγκυμονεί ένα χειρουργείο για τους ασθενείς με ΧΑΠ

.Παρόλα αυτά, το να δούμε ένα παράξενο ή τρελό όνειρο, δεν είναι κάτι αρνητικό, όπως εξηγεί η Leslie Ellis, αλλά απεναντίας πρόκειται για κάτι που έχει στην πραγματικότητα θετικό πρόσημο.Αν το μήνυμα είναι πραγματικά σημαντικό, στα όνειρά μας αρέσει να το κάνουμε αξέχαστο προσθέτοντας ένταση και περίεργες λεπτομέρειες.

Αλλά γενικά, το να βλέπεις τρελά όνειρα είναι καλό σημάδι. Τα όνειρα που σχετίζονται με το άγχος τείνουν να είναι στενά αντίγραφα της πραγματικής ζωής και όσο περισσότερα όνειρα αποκλίνουν από την πραγματικότητα, τόσο το καλύτερο. Αν λοιπόν βλέπεις ότι είσαι αγχωμένος στο όνειρό σου, το πιθανότερο είναι να σου συμβαίνει και στην πραγματική σου ζωή η οποία αντικατοπτρίζεται στον ύπνο σου.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *