Βραδινό τσιμπολόγημα: Πόσο κακό είναι να κοιμόμαστε αμέσως μετά το φαγητό;

Βραδινό τσιμπολόγημα: Πόσο κακό είναι να κοιμόμαστε αμέσως μετά το φαγητό;

Βραδινό τσιμπολόγημα: Πόσο κακό είναι να κοιμόμαστε αμέσως μετά το φαγητό;

Γιατί δεν πρέπει να τσιμπολογάμε το βράδυ!

Το να γυρνάς στο σπίτι μετά την δουλειά και να απολαμβάνεις ένα ζεστό πιάτο φαγητό, είναι ίσως η μεγαλύτερη απόλαυση στο τέλος μιας κουραστική ημέρα.

Οι βραδινές λιγούρες όμως είναι κάτι διαφορετικό και οι επιπτώσεις τους στο γαστρεντερικό σύστημα, μπορεί να είναι μεγάλες.

Ειδικοί από την κορυφαία Κλινική Mayo, εξηγούν γιατί τα διατροφικά ατοπήματα μπορεί να έχουν σημαντικές επιπτώσεις στον ύπνο, τη διαδικασία της πέψης και το σωματικό βάρος.

Μπορεί ακόμη να σε ενδιαφέρει: Μήπως είσαι αγχωμένη και ξεσπάς στο φαγητό; 5 δοκιμασμένα τρικ για να σταματήσεις

Το πρώτο πρόβλημα της νυχτερινής επιδρομής στο ψυγείο ξεκινά από την ανάγκη να ανακουφιστούμε από τη βαρυστομαχιά.

Αν επιλέξουμε λοιπόν να ξαπλώσουμε ανάσκελα για να μη μας ενοχλεί το παραφουσκωμένο στομάχι, διαταράσσεται η διαδικασία της πέψης, το γαστρικό υγρό δεν κινείται πλέον κατά τη φυσιολογική φορά που θα είχε στην όρθια στάση και το πιο πιθανό είναι να περάσει στον οισοφάγο.

Διαβάστε Επίσης  Αυτές είναι οι τροφές που "διαλύουν" την χοληστερίνη

Η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, όπως ονομάζεται, θα εκδηλωθεί επί το πλείστον με καούρες, η δυσφορία από τις οποίες θα διαταράξει συνακόλουθα τον ύπνο.

 

Βραδινό τσιμπολόγημα: Πόσο κακό είναι να κοιμόμαστε αμέσως μετά το φαγητό;

 

Οι καούρες από την παλινδρόμηση δεν είναι το μόνο πιθανό εμπόδιο για έναν ξεκούραστο ύπνο το βράδυ.

Οι ειδικοί αναφέρουν ότι θα πρέπει να προσέξουμε τι θα καταναλώσουμε στη διάρκεια της ημέρας, όχι μόνο για τους συνήθεις υπόπτους όπως ροφήματα με τη διεγερτική καφεΐνη, αλλά και ποτά και τροφές που πιστεύουμε ότι θα συμβάλουν στην ταχύτερη έλευση του ύπνου.

Έπειτα, όπως εξηγεί και η Εθνική Ένωση Ύπνου των ΗΠΑ, μια κραιπάλη το βράδυ ή ακόμα και ένα ανθυγιεινό σνακ θα ενεργοποιήσουν τον μεταβολισμό και μαζί την εντονότερη λειτουργία του εγκεφάλου με αποτέλεσμα τα άσχημα όνειρα και εφιάλτες.

Διαβάστε Επίσης  Φτιάξτε το δικό σας προβιοτικό κέτσαπ και μειώστε τη δυσκοιλιότητα!

Μάλιστα το σωματικό βάρος ενδεχομένως να αυξηθεί αν τα βραδινά σνακ και τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες γίνουν συνήθεια.

Αρκετές μελέτες καταλήγουν ότι ο χρόνος μέσα στη μέρα που θα επιλέξουμε να φάμε επηρεάζει το βάρος και τη μάζα σώματος, όπως έρευνα στο ​Nutrition Research (2014) που διαπίστωσε ότι ενήλικες που έτρωγαν πιο αργά μέσα στη μέρα είχαν περισσότερες πιθανότητες να αυξήσουν το βάρος λόγω περισσότερων θερμίδων, ενώ πιο πρόσφατη στο Nutrients (2019) έδειξε ότι έφηβοι που έτρωγαν τα κυρίως γεύματα νωρίς και τσιμπολογούσαν το βράδυ είχαν μεγαλύτερο ΔΜΣ και περιφέρεια μέσης από όσους γευμάτιζαν πιο αργά και δεν κατανάλωναν σνακ.

 

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *