Βασίλισσα Ελισάβετ: Με αυτά τα δύο κοσμήματα θα ταφεί

Βασίλισσα Ελισάβετ: Με αυτά τα δύο κοσμήματα θα ταφείEιδικός στα βασιλικά θέματα εξηγεί
Η βασίλισσα Ελισάβετ είχε στην κατοχή της μία ιστορική συλλογή κοσμημάτων, η οποία περιλάμβανε δεκάδες στέμματα και καρφίτσες, σκουλαρίκια, δαχτυλίδια και 23.000 διαμάντια, ζαφείρια και ρουμπίνια.Βασίλισσα Ελισάβετ: Με αυτά τα δύο κοσμήματα θα ταφεί

Ωστόσο, η μακροβιότερη μονάρχης του κόσμου φαίνεται πως θα ταφεί με μόνο δύο κοσμήματα. Ποια είναι αυτά και ποιος ο λόγος;

Η επικεφαλής επικοινωνίας στο Natural Diamond Council, Λίσα Λέβινσον, σε δηλώσεις της ανέφερε ότι «είναι απίθανο να ταφεί η «ταπεινή» Ελισάβετ με οτιδήποτε άλλο εκτός από την απλή ουαλική χρυσή, γαμήλια βέρα της και ένα ζευγάρι μαργαριταρένια σκουλαρίκια».

Η ίδια σημείωσε ότι το δαχτυλίδι των αρραβώνων της, που περιέχει διαμάντια από μια τιάρα που ανήκει στη μητέρα του πρίγκιπα Φιλίππου, πιθανότατα θα δοθεί στην κόρη της, πριγκίπισσα Άννα.

Διαβάστε Επίσης  Δείτε πώς είναι σήμερα ο θρυλικός «Ταμτάκος»

Επίσης, τόνισε ότι τα περισσότερα από τα κοσμήματα της βασίλισσας Ελισάβετ είναι πιθανό να παραμείνουν στη βασιλική συλλογή και να μην ταφούν μαζί της, καθώς είναι μέρος της βασιλικής οικογένειας.

Τα κοσμήματα της βασίλισσας, όταν δεν τα φορούσε φυλάσσονταν στην γκαλερί της στο παλάτι του Μπάκιγχαμ. Τα επίσημα Crown Jewels βρίσκονται στον Πύργο του Λονδίνου.

Στο Γουέστμινστερ η σορός της

Η κρατική κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ θα γίνει στο Αβαείο του Γουέστμινστερ την επόμενη Δευτέρα.

Σήμερα, λίγο μετά τις 14:20 ώρα Βρετανίας ξεκίνησε η λαμπρή -αλλά σιωπηλή- πομπή από το Μπάκινγχαμ προς την κεντρική αίθουσα του βρετανικού κοινοβουλίου, όπου η σορός της θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα.

Η πομπή διέσχισε μια διαδρομή περίπου 2 χιλιομέτρων σε 38 λεπτά. Την συνόδευαν μέλη του βασιλικού ιππικού, ενώ οι πρίγκιπες Γουίλιαμ και Χάρι βρέθηκαν στο πλευρό του πατέρα τους, βασιλιά Κάρολου, για να περπατήσουν πίσω από το φέρετρο της εκλιπούσας στο πρώτο μέρος της κηδείας της.

Διαβάστε Επίσης  Τρελά ερωτευμένη με την 75χρονη σύντροφό της δηλώνει η Sarah Paulson

Η βασιλική σύζυγος Καμίλα, η πριγκίπισσα Κέιτ Μίντλετον, η κόμισσα του Έσεξ Σοφία και η Μέγκαν Μαρκλ ακολούθησαν την πομπή με αυτοκίνητο.

Το φέρετρο τοποθετήθηκε σε ένα ειδικά διαμορφωμένο βάθρο, ενώ ακολούθησε λειτουργία -διάρκειας περίπου 20 λεπτών- από τον προκαθήμενο της Εκκλησίας της Αγγλίας, αρχιεπίσκοπο του Καντέρμπερι.

Νωρίτερα, το φέρετρο της βασίλισσας Ελισάβετ πέρασε από τους Κήπους της Βασίλισσας, το The Mall, το Horse Guards Parade, το Horse Guards Arch, το Whitehall, την Parliament Street, την Parliament Square και το New Palace Yard.

 

πηγή

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *