Μπύρα: Οι θερμίδες που περιέχει ένα μπουκάλι και τα οφέλη της για τον οργανισμό

Μπύρα: Οι θερμίδες που περιέχει ένα μπουκάλι και τα οφέλη της για τον οργανισμό

Μπύρα: Οι θερμίδες που περιέχει ένα μπουκάλι και τα οφέλη της για τον οργανισμό

 

Είναι η κατανάλωση της μπύρας μια καλή ή μια κακή συνήθεια τελικά;

Μια δροσερή μπύρα είναι μία από τις καλύτερες απολαύσεις τώρα το καλοκαίρι. Πολλοί βέβαια την αποφεύγουν, καθώς προκαλεί πρήξιμο και περιέχει αρκετές θερμίδες.

Παρακάτω λοιπόν θα μάθετε πόσες θερμίδες περιέχει ακριβώς, αλλά και ποια είναι τα οφέλη της για τον οργανισμό.

Μήπως τελικά να σταματήσετε να νιώθετε τύψεις;

 

Μπύρα: Θερμίδες και οφέλη

 

Ένα μπουκάλι μπύρας μπορεί να δίνει 190 θερμίδες και οι υπερβολές μπορούν να οδηγήσουν σε αύξηση του βάρους.

Μια με δύο μπύρες την εβδομάδα ωστόσο μπορούν να συμβάλλουν στη σωστή λειτουργία του οργανισμού μας. Συγκεκριμένα, μειώνει τον κίνδυνο αρθρίτιδας. Μελέτη έδειξε ότι οι γυναίκες που έπιναν 3-5 μπύρες την εβδομάδα είχαν 31% μικρότερο κίνδυνο ρευματοειδούς αρθρίτιδας.

Διαβάστε Επίσης  Γιατί δεν πρέπει να κόψεις τους υδατάνθρακες από τη διατροφή σου

Επίσης, έχει οφέλη για τα οστά, καθώς είναι πλούσια πηγή σιλικόνης, η οποία αυξάνει την οστική πυκνότητα και μπορεί να συντελέσει στην αντιμετώπιση της οστεοπόρωσης, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό έντυπο Journal of the Science of Food and Agriculture.

 

Μπύρα: Οι θερμίδες που περιέχει ένα μπουκάλι και τα οφέλη της για τον οργανισμό

 

Η μπύρα επιπλέον προλαμβάνει τις πέτρες στα νεφρά. Αμερικανοί που ανέφεραν μέτρια κατανάλωση μπύρας, βρέθηκε ότι αντιμετώπιζαν 41% μικρότερο κίνδυνο σχηματισμού λίθων στα νεφρά, συγκριτικά με όσους δεν έπιναν. Ο λόγος είναι η υψηλή περιεκτικότητα της μπύρας σε νερό που ενισχύει τη σωστή λειτουργία των νεφρών απομακρύνοντας τις τοξίνες από το σώμα. Είναι επίσης διουρητική και μειώνει την πιθανότητα σχηματισμού πέτρας.

Διαβάστε Επίσης  Η διατροφική αξία του ελαιολάδου

Άλλο ένα θετικό της μπύρας είναι ότι ενισχύει τη λειτουργία του εγκεφάλου. Οι γυναίκες που πίνουν ένα αλκοολούχο ποτό την ημέρα έχουν 23% μικρότερο κίνδυνο να εμφανίσουν προβλήματα μνήμης, Αλτσχάιμερ ή άλλες μορφές άνοιας, σύμφωνα με ανασκόπηση μελετών που δημοσιεύθηκε από το Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Rush του Σικάγο.

Τέλος, η μπύρα ωφελεί την υγεία της καρδιάς. Μετα-ανάλυση που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο European Journal of Epidemiology διαπίστωσε ότι όσοι έπιναν ένα ποτήρι μπύρα την ημέρα ήταν 31% λιγότερο πιθανό να υποστούν έμφραγμα, καρδιακή νόσο ή εγκεφαλικό συγκριτικά με όσους δεν έπιναν μπύρα.

 

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *