Κατάψυξη παντζαριών για το χειμώνα: συνταγές

Κατάψυξη παντζαριών για το χειμώνα: συνταγέςΕπειδή τα ωμά παντζάρια μπορούν να λερώσουν όχι μόνο τα πιάτα και τις σανίδες κοπής, αλλά και τα χέρια σας, είναι λογικό να οπλιστείτε με ένα ζευγάρι πλαστικά ή λεπτά λαστιχένια γάντια.Κατάψυξη παντζαριών για το χειμώνα: συνταγές

Πώς να παγώσετε ωμά παντζάρια

Τα καθαρά παντζάρια ξεφλουδίζονται και ξεπλένονται ξανά με νερό για να μην μπει άμμος. Στη συνέχεια, πρέπει να αφήσετε χρόνο για να γυαλίσετε όλο το υγρό από τη ρίζα όσο το δυνατόν περισσότερο.

Τώρα πρέπει να αποφασίσετε για το σχήμα της κοπής του λαχανικού. Εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το τι πρόκειται να κάνετε από το τεμάχιο εργασίας στο μέλλον.

Τρόποι άλεσης παντζαριών:

κομμένα σε κύβους, ξυλάκια, καλαμάκια ή κύκλους.

σχάρα;

αλέθουμε μέχρι να γίνουν πουρές.

Τα ψιλοκομμένα παντζάρια μπορούν να τεμαχιστούν σε σακούλες συσκευασίας και, αφαιρώντας όσο το δυνατόν περισσότερο αέρα από αυτά, να τα βάλετε στην κατάψυξη.

Για να διατηρηθεί η κατάψυξη εύθρυπτη, οι φέτες τεύτλων καταψύχονται σταδιακά. Για να γίνει αυτό, οι τομές τοποθετούνται αρχικά σε μια επίπεδη επιφάνεια σε ένα στρώμα και αποστέλλονται για προκαταρκτική κατάψυξη. Μετά από λίγες ώρες, τα παντζάρια χύνονται σε ένα δοχείο και τοποθετούνται στην κατάψυξη για μακροχρόνια αποθήκευση.

Τα τριμμένα φρέσκα παντζάρια συσκευάζονται σε μικρά σακουλάκια, ισοπεδώνονται, σφραγίζονται ερμητικά και τοποθετούνται στην κατάψυξη.

Για να παγώσει ο ωμός πουρές τεύτλων, πρώτα θρυμματίζεται σε μικρά κομμάτια και στη συνέχεια τρυπιέται με ένα μπλέντερ. Ο πουρές απλώνεται σε καλούπια σιλικόνης ή πλαστικού και καταψύχεται. Τέτοιες μπρικέτες είναι βολικές στη χρήση για την παρασκευή σαλτσών.

Πώς να παγώσετε τα βρασμένα παντζάρια

Αυτή η μέθοδος διαφέρει από την προηγούμενη μόνο στο ότι τα τεύτλα υποβάλλονται σε θερμική επεξεργασία πριν από την άλεση.

Διαβάστε Επίσης  Συντηρήστε τους χυμούς σας στην κατάψυξη~Αξίζει τον κόπο

Τα παντζάρια μπορούν να βράσουν με ή χωρίς τη φλούδα.

Για να βράσουν τα παντζάρια στη φλούδα τους τα τοποθετούμε σε κατσαρόλα και τα περιχύνουμε με κρύο νερό. Το νερό πρέπει να καλύπτει πλήρως τη ρίζα. Βράζουμε τα παντζάρια, ανάλογα με το μέγεθος, για 40-60 λεπτά.

 

Μπορείτε επίσης να βράσετε παντζάρια ΦΟΥΡΝΟΣ ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΩΝ. Για να γίνει αυτό, το μη αποφλοιωμένο λαχανικό τοποθετείται σε πολλές πλαστικές σακούλες, δένεται σφιχτά και τοποθετείται στο φούρνο για 10-15 λεπτά στη μέγιστη ισχύ.

 

Χωρίς φλούδα, τα παντζάρια μπορούν να μαγειρευτούν στον ατμό σε διπλό λέβητα ή σε αργή κουζίνα.

Επίσης, το λαχανικό μπορεί να ψηθεί στο φούρνο πριν το καταψύξει. Ψήνετε τα παντζάρια απευθείας στη φλούδα για περίπου 1 ώρα. Η ετοιμότητα ελέγχεται τρυπώντας το με ένα μαχαίρι.

Μετά θερμική επεξεργασίαριζική καλλιέργεια, κόβεται σε ρόδες, ραβδιά ή κύβους.

Αναμφίβολα, μια επιλογή που κερδίζει είναι τα τριμμένα παντζάρια.

Επίσης, τα βρασμένα παντζάρια μπορούν να πολτοποιηθούν με μπλέντερ. Ο κατεψυγμένος πουρές πατάτας είναι πολύ δημοφιλής για το μαγείρεμα παιδικών μενού.Κατάψυξη παντζαριών για το χειμώνα: συνταγές

 

Πολλοί ρωτούν, είναι δυνατόν να παγώσουν ολόκληρα τεύτλα; Αυτή η μέθοδος κατάψυξης είναι, φυσικά, δυνατή, αλλά για να χρησιμοποιήσετε ένα τέτοιο λαχανικό, θα πρέπει πρώτα να αποψυχθεί. Επιπλέον, οι κρύσταλλοι πάγου θα εξακολουθούν να έχουν καταστροφική επίδραση στη δομή του εμβρύου, επομένως όμορφη κοπήδεν χρειάζεται να περιμένεις.

 

 

Πόσο να αποθηκεύσετε και πώς να ξεπαγώσετε τα παντζάρια

Η διάρκεια ζωής των τεύτλων, υπόκειται σε καθεστώς θερμοκρασίαςκαταψύκτη, όχι περισσότερο από 10 μήνες.

Η διαδικασία παρασκευής σούπας με την προσθήκη κατεψυγμένων τεύτλων δεν απαιτεί την προκαταρκτική απόψυξη. Ταυτόχρονα, τα ωμά κατεψυγμένα παντζάρια τοποθετούνται σε ένα πιάτο στη μέση του μαγειρέματος και βράζονται – στο τέλος.

Διαβάστε Επίσης  Πόσο κρατάει το παγωτό στην κατάψυξη;

Η απόψυξη των βρασμένων τεύτλων για σαλάτες πραγματοποιείται σε θερμοκρασία δωματίου ή στο κύριο τμήμα του ψυγείου.

Τα παντζάρια είναι ένα χρήσιμο προϊόν. Και έτσι πρέπει να συμπεριληφθεί στη διατροφή σας. Και ειδικά το χειμώνα, γιατί αυτή την εποχή το σώμα λαμβάνει βιταμίνες πολύ λιγότερες από ό,τι το καλοκαίρι ή το φθινόπωρο.

Αλλά δεν αρέσει σε κάθε νοικοκυρά να ασχολείται με αυτό το λαχανικό, ειδικά αν χρειάζονται παντζάρια βρασμένος. Γιατί χρειάζεται πολύς χρόνος για να μαγειρευτεί! Ναι, και ο χώρος εργασίας μετά πρέπει να πλυθεί.

Αλλά τα παντζάρια μπορούν να καταψυχθούν. Ποιο είναι το πλεονέκτημα αυτής της μεθόδου συγκομιδής;

 

Απλά πρέπει να αφιερώσετε χρόνο στα παντζάρια μία φορά, να τα προετοιμάσετε για το χειμώνα και στη συνέχεια να πλένετε τα πάντα στην κουζίνα μετά από αυτό. Στη συνέχεια, όμως, μπορείτε απλώς να πάρετε μια σακούλα παντζάρια, τα οποία είναι ήδη κομμένα, όπως απαιτεί η συνταγή, και να τα προσθέσετε στο πιάτο. Όπως λένε, με το ένα χέρι!

Σχεδόν όλες οι χρήσιμες ουσίες διατηρούνται στα κατεψυγμένα τεύτλα. Αλλά εάν δεν υπάρχει ειδικός χώρος για την αποθήκευση των ριζικών καλλιεργειών (κελάρι, υπόγειο), τότε δεν είναι ρεαλιστικό να αποθηκεύετε τεύτλα σε ένα διαμέρισμα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Θα αρχίσει ακόμα να φυτρώνει, να σαπίζει ή να φθείρεται.

 

Το χειμώνα, τα παντζάρια στην αγορά είναι πολύ πιο ακριβά από το φθινόπωρο. Και όχι το γεγονός ότι θα είναι υψηλής ποιότητας. Πολύ συχνά το χειμώνα, τα παντζάρια πωλούνται είτε κατεψυγμένα, είτε με μαύρα στίγματα, λέγοντας ότι τα παντζάρια έχουν αρχίσει να αλλοιώνονται.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *